Fotboll möter dans på Sergels torg
Äntligen en sport för oss som inte fattar tjusningen med sport… Discofoot kallas det: en match där bollen bytts ut mot en discokula och där spelarna enbart får röra sig med danssteg. Det konstnärliga blir lika viktigt för att vinna som att göra mål.
Torsdag & fredag 18:00, lördag 16:00 på Sergels torg

Gratis utomhuskonsert med Folkoperan
Folkoperans konstnärliga chef Tobias Theorell står värd för en gratis konsertkväll och bjuder på Ålevangeliet – en musikberättelse om världens mest gåtfulla fisk – samt smakprov ur höstens repertoar och en och annan operapärla.
Fredag 19:00 på Bysistorget

Möt Sara Stridsberg på Skeppsbron
Lyssna på författaren och dramatikern Sara Stridsberg, känd och hyllad för böcker som Happy Sally och Drömfakulteten. Stridsberg är en av fyra författare som fått en litterär skylt i Stockholm och som bjudits in till samtal om sina verk och karriärer under kulturfestivalen.
Lördag 13:30 på Skeppsbron

En vandring genom queera Stockholm
Med museipedagogen Erik Gunnarsson som guide tas publiken med på en vandring där fokus ligger på hbtq-personers historia. Bland badhus och offentliga toaletter berättas om huvudstadens mindre kända sidor.
Lördag 16:00 och söndag 15:00 (dessvärre utsålt)

Drag Mania på Skeppsbroscenen
Det vankas glitter och glamour när ett lyxigt urval av landets drugor showar på Skeppsbroscenen. Möt Reine, HerMan Winter, Brenda Mandlar, Ceviche de Chocho, Carnita Molida och Lavender Whip som bjuder på både livemusik och lipsyncs.
Lördag 21:00 på Skeppsbron