I slutet av september ger sig Marika Carlsson ut på turné med sin föreställning ”Smalast när man dör vinner”. Och i dagarna blev det klart att turnén förlängs i vår, extraföreställningar har tillkommit, fler städer har lagts till och föreställningen är redan utsåld på sina ställen.

Hej Marika, hur går arbetet med showen?
– Jag är så nervös, jag har lite testshower framför mig och premiären är runt hörnan. Jag har isolerat mig på landet och jobbar för fullt. I år kör jag helt själv, jag har ingen regissör och jag producerar föreställningen själv. Manus skriver jag alltid och jag vill att föreställningen skall vara levande och utan en regissörs åsikter. Vi får se om det var ett klokt beslut eller inte.

Haha, okej, men vad är det vi kan vi förvänta oss av ”Smalast när man dör vinner”?
– Förutom att ge publiken skratt vill jag ge kunskap om hur det kan vara att ha sockerberoende. Jag vill berätta vad ett matmissbruk kan göra med en människa. Det här blir min ärligaste och naknaste show hitintills. Jag önskar att alla som går hem från min show skall ha fått minst en ny insikt.

Nyligen släppte du även nyheten om nya föreställningar i vår, alltså, hur bra måste inte det kännas?
– Jag är så tacksam över att någon endaste människa vill komma och kolla. Att det dessutom blir en vårturné är helt ljuvligt. Jag längtar ihjäl mig tills föreställningen är klar och jag är ute på vägarna.

Premiär i Lund 28 september.