I dag torsdag kommer duon The Villbergs att vara med i Musikhjälpen mellan 16-19. Den gaygalanominerade performanceduon med sinne för estetik kommer att sitta i studion och skapa en ”headpiece” som de sen kommer att auktionera ut till förmån för årets Musikhjälpen-insamling: För en tryggare barndom på flykt från krig.
– Förhoppningsvis är det någon som vill vara extra glammig och köpa hem ett blivande mästerverk till sin juloutfit och samtidigt ge ett bidrag till ett bra ändamål, säger Andreas Villberg.
The Villbergs med The Obscene Family: Lavender Whip, Imaa Queen, Seymour Bottoms, Grebnellaw, Elegy Ellem och Pepper Potemkin
I programmet så kommer de även att prata lite om vad som är aktuellt för den djärva duon.
– Vi har under våren och sommaren spelat in säsong 2 av vårt TV-program The Villbergs Chronicles, som är ett humoristiskt familjeprogram. Den andra säsongen är en ”wedding edition”, en hyllning till vårt älskade LGBTQIA+ community.
I programmet får vi följa Mr & Mrs Villberg som förbereder sig inför bröllopet och Efva Attling hjälper till med ringar medan  Amanda Lepore är vigselförrättare.
– När vi spelade in säsong 2 passade vi även på att spela in en timslångt julspecial av The Villbergs Chronicles till vilken vi bjöd in familjemedlemmar från ”The Obscene Family”: Lavender Whip, Imaa Queen, Seymour Bottoms, Grebnellaw, Elegy Ellem och Pepper Potemkin. Dessutom får vi nya Snow All Over My Body och dess musikvideo.
The Villberg Chronicles går att ses via OUTtv.ca samarbetspartners runt om i världen. Julspecialen har premiär 16/12-2022 och i samband med detta så går det att se avsnitt 1 av säsong 1 gratis på deras youtube-kanal. Wedding Edition har premiär 12/1-2023 och  i samband med premiären av säsong 2 kommer det att gå att se avsnitt 1 kostnadsfritt på deras youtube-kanal.