Konstnären Conny Karlsson Lundgren behöver hjälp med Sveriges första* hbtqi+ monument som skall uppföras i Göteborg.

Gläntan, som monumentet heter har initierats av Göteborgs HBTQ-råd och finansieras genom Charles Felix Lindbergs donationsfond.

Nu är det en del av monumentet som Karlsson Lundgren behöver hjälp med: kuddar.

Konstnären söker i en vädjan om hjälp underlag i form av ett enkelt foto på din huvudkudde och minnen av en personlig erfarenhet.

”Det behöver inte enbart vara en erotisk upplevelse utan får gärna vara berättelser om närhet, gemenskap, ensamhet, kamp, glädje, sorg, lust, kärlek, eufori, rädsla och drömmar. Minnen av någon, några eller någonting som kanske kan kopplas till just den huvudkudden.”

Av de berättelser och bilder som skickats in från upplevelser i Göteborg kommer tre huvudkuddar att väljas ut tillsammans med berättelserna och så skulpteras i marmor.

Men alla bilder och berättelser kommer att komma till användning genom att publiceras i en publikation. Och Conny Karlsson Lundgren berättar vidare att alla berättelser förblir anonyma.

Vill du dela med dig av din huvudkudde med en tillhörande berättelse och därmed hbtqi+ monumentet så skicka en bild och skriv ett par meningar senast 15 mars till: [email protected]

Bildformat: .jpg eller .tiff (mobilbilder går bra), inte större storlek än 2000×2000 eller 10 MB filstorlek.

*Ett konstverk till minne av den första Gay Pride-demonstrationen 1971 i Örebro har redan kommit på plats framför Rådhuset.