I föreställningen SLICK äntrar Sofia Södergård scenen transformerad till drag kingen Qarl Qunt. Vi får följa med på hans fjärde världsturné både på och bakom scenen. Qarl har det fastaste handslaget och tycker att få saker går upp mot att pickla grönsaker. Med intresse för makt och sexualitet bjuder han på en crossoverföreställning som landar mitt emellan kabaré och performance. Genom olika dansstilar, levereras drag realness som utmanar det stereotypt maskulina och feminina.

Föreställningen har turnerat med Riksteatern, men blev inställd på grund av pandemin så nu finns en ny chans att se den.

Hur länge har du varit ut med den nu?
– Har varit ute drygt två veckor men har många föreställningar kvar, jag spelar fram till början av april.

Vilka spelar du för?
– Det är alla möjliga personer som kommer, men många queers såklart. Både folk som är intresserade av drag eller aldrig sett det förut, den går hem hos alla.

Hur har reaktionerna varit?
– Superpositiva, folk är glada, omtumlade, rörda och inspirerade efter. Några har inte förstått att det är en King på scenen förrän efter halva föreställningen. Många straighta kvinnor blir förtjusta i Qarl, även endel män får fundera över sin heterosexualitet.

Vill folk prata efteråt med dig?
– Ja! Efter föreställningen är det alltid meet & greet,  liksom alla stora artister så träffar även Qarl sina fans. Vi pratar och tar bilder ihop i olika feminina och maskulina poser.

Berätta om dig, vem är personen bakom Qarl?
– Jag är frilansande dansare och koreograf som brinner för att jobba med makt, maskulinitet och femininet. Lever ihop med min blivande fru Frida Modén Treichl och våra tvillingsöner Tiger och Rio.

Hur ska dragking-kulturen växa?
– Oj bra fråga, jag upplever inte att det är brist på kings utan snarare brist på synlighet, ju mer Kings som syns ju mer kan kulturen också utvecklas och växa.
Så bjud in oss så kommer vi. Kanske skapa en ”årets King på QX-galan”?

Hur har Qarl Qunt utvecklats sedan du började uppträda som honom?
– Första gången jag gjorde honom var på en dragklubb, det var Qarl men en tidig version av honom. I och med SLICK har han blivit världskändis då det är en del av berättelsen i föreställningen. Det gör att jag kan dra ännu mer i reglarna och leka ännu mer med klichéerna, han älskar sig själv och ser sig själv som en gåva till mänskligheten, speciellt kvinnorna (skrattar).

Vad har du för framtidsvisioner för Qarl?
– Att fortsätta spela SLICK runt om i världen och sen ska jag sätta in Qarl i helt ett annat sammanhang som jag redan har börjat spåna på.

Här kan man se Qarl Qunt och föreställningen SLICK.