Fredag och lördag visas Sadiq Alis föreställning ”The Chosen Haram” på Kulturhuset Stadsteatern. En föreställning i cirkusformat som berättar om Alis egna erfarenheter liksom erfarenheter från andra queera muslimer och ex-muslimer. Konflikten mellan sexualiteten och den tolkning av tro som förmedlas i uppväxten. En erfarenhet som Sadiq Ali beskriver skapar förvirring med skuld och skam som byggs upp hos unga queera.

”För att hantera de här känslorna var jag tvungen att bedöva världen omkring mig och fann mig sedan instängd i ett drogberoende”, berättar han inför helgens föreställningar sombygsg upp runt kärleken mellan två män i det som beskrivs som en ”stark och sensuell cirkusföreställning framförd på kinesisk påle med ett pumpande soundtrack och kroppar som darrar av fysisk ansträngning.”

Ali ser positivt på vad som nu sker i den queera muslimska världen och säger att det ”sker en våg av förändring och jag är tacksam över att kunna använda erfarenheterna från mitt liv för att ge liv och representation åt de här berättelserna på scenen.”