Make-up och stylingen av Adam Risberg som just nu är aktuell som dragdrottningen Admira Thunderpussy i SVT:s Drag Race Sverige.
– Utställningen bjuder på en serie bilder, som utstrålar glädje, acceptans, kärlek, gemenskap och framtidstro och grundtanken är just den, att leva livet fullt ut, och även låta andra människor göra det, och att glädjas åt andras framgångar och lycka, berättar Matthias Lavesson, som kom på idén efter alla kontroverser kring sagoläsande dragqueens.

Matthias ville visa att det finns många människor som uppskattar och ser med sunda ögon på detta, och som också förstår att detta leder till en större lust hos våra barn att lära sig att läsa och räkna.
– Det leder dessutom till att fler både vuxna och barn söker sig till våra fantastiska bibliotek. Och så frågade jag min mormor Gerd om hon kunde tänka sig att vara med, för att också representera fördomsfrihet i en annan generation. Jag tänkte mig vackra bilder där jag och min mormor frossade i böcker, men också i bakverk och dukningar a’la Marie Antoinette, med mycket färg och glädje både i bilderna och uttrycken.
Gerd fyller 87 år i maj och har under hela Matthias liv varit ett enormt stöd för honom.
– Jag har i hela mitt liv lekt med könsroller när det gäller kläder, makeup, frisyrer och mitt uttryck. Och mormor har alltid stöttat mig. Däremot har jag bara klätt mig fullt ut i drag en gång tidigare, på min 30-årsfest, då temat var ”Prinsessfest” och alla gästerna tolkade temat på ett magiskt sätt. Men efter denna fotograferingen med mormor så fick jag smak för det igen, och känner att det inte var sista gången jag går ”all in”.

Matthias menar att alla människor behöver stå upp för varandra i smått och stort, och göra det vi kan för att stödja, visa kärlek och godhet!
– Världen behöver det nu, mer än någonsin. Det ger ringar på vattnet att visa en gest av vänlighet, ett leende eller bara en blick av acceptans. Jag vill också tala om att människor verkar har ett stort behov av att involvera sig i positiva saker, där allt bara görs av välmening och kärlek. Jag, Niklas och Adam åkte till Osby, där jag är född och uppvuxen, för att göra denna plåtning. Mina vänner och min familj, som bor i Osby, engagerade sig enormt mycket för att göra verklighet av min tanke. Alltifrån Sanne & Martinas fantastiska bakverk via Carinas vackra blomsterarrangemang till Restaurang FABRIK  där Henrica & Martin tog emot. Detta visar på att det finns otroligt mycket värme, och en vilja hos många människor att bara sprida positiv energi!

Hur kommer det sig att du jobbar med Admira?
– Jag och Adam (Admira) har varit bekanta väldigt länge, och när jag fick idén kring detta, då var Adam den första personen jag tänkte på att fråga, angående styling, makeup och peruker. Adam gjorde ett magiskt jobb med både mig, och mormor som förövrigt kunde ha suttit och blivit sminkad resten av dagen, så skönt tyckte hon att det var!

Explosion of Love går att se på Galleri DIVA, Österlånggatan 39 lördag 18/3 och söndag 19/3 kl 12.00-16.00, och Måndag 20/3, Tisdag 21/3 och Onsdag 22/3 kl 12.00-17.00

Creative director: Matthias Lavesson @headpiecesbym
Photo: Niklas Palmklint @niklaspalmklint
Makeup/Hair/Styling: Adam Risberg @admirathunderpussy