–Det är viktigt att en sådan här grupp har sina olika bakgrunder, minnen och erfarenheter. Det är starka individer med temperament som passar för lagspel, säger Benny Fredriksson som är VD för Kulturhuset.

Ny i byggnaden, men internationellt erkänd och hyllad är koreografen och dansaren Kenneth Kvarnström. Han kommer var konstnärlig ledare för dans. Han har varit chef för Dansens hus i Stockholm, blivit utnämnd till konstnärsprofessor av finska staten och startade sitt eget danskompani K.Kvarnström & Co 1987.

Ingemar Fasth som blir chef för Litteraturdelen kan sitt Kulturhus. 1998 startade han den internationella författarscenen där och genom åren har många namnkunniga författare gästat salongen som exempelvis Salman Rushdie, John Irving, Imre Kertész och Margaret Atwood.

Carolina Frände är sedan tidigare chef för Skärholmenscenen där hon bland annat satt upp Barnen från Frostmofjället och den hyllade föreställningen Orlando med Robert Fux i huvudrollen. Tidigare har hon regisserat på Uppsala Stadsteater och Riksteatern och hon lyfter ofta frågor kring kön, klass och sexualitet i sina verk.

– Att en stad har modet att satsa på ett hus som detta handlar på djupet om demokrati och delaktighet, ett hus mitt i stan där alla är välkomna för att uppleva, skapa eller bara vara, säger Benny Fredriksson, vars uppgift i framtiden blir att leda det nya Kulturhuset Stadsteatern tillsammans med de nya cheferna.

Övriga genrechefer är Sarah Riedel och Nils Landgren (musik), Johan Wirfält (forum/debatt), Marianne Lindberg De Geer (konst/design), Eirik Stubø (teater) samt Linda Zachrison (Parkteatern)