– Premiären av Boots Comedy i torsdags var jättekul! Det känns bra att ha skapat ett rum för hbtqai+ och bipoc  inom standup.

Det säger Gabriella Bascom till QX inför att Boot Comedy nu på onsdag har sin andra Stand Up-kväll på Laika i Hornhuset vid Hornstull.

– Stand up-scenen i Sverige domineras idag av vita heterosexuella CIS-män, säger Bascom. Detta skapar ofta ett machoklimat bland komiker såväl som publik vilket hindrar personer som tillhör minoriteterna att delta och känna sig trygga. Detta har framkommit under #metoo-rörelsen, samt är något som diskuteras inom branschen.

Så Boots Comedy är en satsning som är helt dedikerad till att ge plats för HBTQAI+ (homo, bi trans, queer, asexuella och intersexuella) och BIPOC (black (svarta), indigenous (ursprungsbefolkning), people of colour).

Hornhuset vid Hornstull är samma hus där gaybaren Blue Oyster Bar ligger, fast Laika våningen under och det är helt fritt att röra sig mellan våningarna!

Nu på onsdag den 29:e är det Henrik Wenne, Jonni Salimi, Kerim Hrustanović och Idgie Heatherbranch som står på scen plus en hemlig gästartist.

Förutom Stand Up-klubben kan en höra Bellan Bascom och Cherif Kanngo i podden Sissy that Podcast som varje måndag kommenterar Drag Race Sverige.

– Och vi kommer sporadiskt släppa extra avsnitt där vi pratar med deltagarna, berättar Bascom för QX.