Pontus, berätta om filmen!
Incomplete är en debutfilm av Sasha Korbut om en man som skriver ett kärleksbrev, en längtan till någon han aldrig träffat. Regissören ville göra en hybrid mellan drama och dans och huvudrollerna spelas av mig och skådespelaren Cory Michael Smith (”men vi möts aldrig i filmen”). Cory’s karaktär skriver brevet medan min parallella karaktär har tre (fantasi)-relationer med tre olika män under en dag i New York.
Hur kom det sig att du fick den här rollen?
– Sasha Korbut som är regissör hade sett mig på scen. Han kontaktade mig ur det blå bara.
När har den premiär?
– Premiären blir på Provincetown International Film Festival 16 juni. Massa LGBTQ festivaler och filmfestivaler följer.
Är du nervös inför premiären?
– Nja… nä. Tror regissören är mer nervös (skrattar).
Du är ju dansare, är det här ett nytt steg i karriären?
– Ja, eller ännu ett steg kanske. Jag har jobbat rätt mycket med film. Min första långfilm blev klar i mars 2020. Sen gick järnridån ner, och den visades framför allt på fransk och tysk TV, det blev inte så många riktiga festivaler under pandemin.
Hur går det med dans- och koreograf-karriären?
– Det går fint tack! Jag skapar denna sommar ett nytt verk till Venedigbiennalen. Sen i höst ett projekt i Birmingham med Heavy Metal bandet Black Sabbath. Otippat!
Vad gör du annars, var bor du, hur lever livet?
– Jag har precis ändrat om i livet efter några år baserad i Köpenhamn som konstnärlig ledare för Dansk Dansteater. Det var inte ett helt lätt beslut, men när man stänger en dörr öppnas en annan, eller flera. Som den här filmen till exempel och nämnda projekt. Nu ser jag fram emot nya äventyr. Kanske en ny pojkvän också…