– Den här föreställningen är en del av min livserfarenhet, och även andras undersökta erfarenheter, både queermuslimer och ex-muslimer, säger Sadiq Ali. När jag växte upp insåg jag att min sexualitet inte hängde ihop med det jag fick lära mig om min tro och världen omkring mig. Detta gjorde mig som en ung queer person förvirrad och full av självförakt och skam. För att hantera dessa känslor var jag tvungen att bedöva världen omkring mig och fann mig sedan höljd i ett beroende. Den här historien är inte ovanlig och många queera människor upplever delar av den.

The Chosen Haram blev en stor hit på Edinburgh Festival Fringe 2022. Det var showen alla pratade om, med 5-stjärniga recensioner och slutsålda föreställningar varje kväll.
Nu gästspelar den här häpnadsväckande blandningen av cirkus och berättande på Malmö Stadsteater på Hippodromen. Och i föreställningen ger artisten Sadiq Ali liv åt en egen del av sin livshistoria:

Föreställningen är baserad på en kombination av huvudartisten Sadiq Alis personliga erfarenheter och livshistoria, samt intervjuer med andra HBTQ+personer som identifierar sig som (ex)muslimer.

The Chosen Haram är en kraftfull, stark och sensuell cirkusföreställning framförd på kinesisk påle med ett pumpande soundtrack, kroppar och fysisk ansträngning. Här berättas historien om två queera män, deras tillfälliga möte genom en dating-app och de sociala, kulturella och personliga barriärer de vill övervinna. Något som är ”haram” är förbjudet av islam.
Föreställningen är en utforskning av de personliga strider som många människor står inför vars uppväxt motsäger sig deras personliga sanningar, och hur detta kan leda till självdestruktivt beteende.

”The Chosen Haram” spelas på Malmö Stadsteater på Hippodromen ikväll. Medverkar gör även artisten Hauk Pattison.