Ordre national de la Légion d’honneur. Så skrivs det högtidliga namnet för den franska statens fina utmärkelse, Nationella Orden av Hederslegionen. En orden som av den sittande presidenten tilldelas franska medborgare som gjort något extraordinärt för Frankrike.
Även utländska medborgare kan tilldelas titeln även om man inte formellt kan bli medlemmar av orden utan det främst är ett sätt för Frankrike att tacka för förtjänstfulla insatser.
Senast i raden av internationellt hyllade frankofiler är skådespelaren och sångaren Rikard Wolff. Han mottog medaljen ur den franska ambassadören Jean-Pierre Lacroix hand som i ett hyllningstal berömde inte bara Wolffs franska uttal utan också den charmerande person han är och allt han gjort för att sprida fransk kultur i Sverige.
Wolff, omgiven av personer som han förklarade alla var en del i resan till den ära han nu erhållit, berättade om sin Piaf, sin Brel men kanske framförallt sin Barbara (Monique Andrée Serf)och bjöd på smakprov av sin franska sångskatt.

Wolff utsedd till riddare