Den berömde kompositören som ligger bakom örhängen som Anything goes, I get a kick out of you, I’ve got you under my skin, Night and day och Let’s do it, let’s fall in love tog världen med storm med sina över 800 låtar och musikaler som Kiss me Kate och Anything goes.

Cole Porter levde ett extravagant liv i lyx och överflöd, men tvingades dölja sin sexuella läggning för omvärlden och gifte sig med en kvinna, som visste om hans sexualitet. Och under åren i Hollywood blev han mindre diskret med sina sidosteg. Han avled sedan ensam och gravt alkoholiserad 1964.

Utifrån ett urval av Cole Porters låtar, utdrag ur brev, biografiska fakta och skvaller har GöteborgsOperans  Lars Hjertner och pianisten/arrangören Per Larsson satt ihop en nostalgisk och Broadway-inspirerad revy som hyllar legendaren.

– Han skriver fantastiska kärlekssånger, men själv verkar han aldrig ha träffat rätt. Om och om igen blir han djupt förälskad och tror att han mött sitt livs kärlek, men det håller inte. Jag är inte säker på att han någonsin var lycklig själv, men han var fenomenal på att beskriva lyckan, säger Lars Hjertner.

Medverkar gör även musikalartisten Micaela Sjöstedt, samt musikerna Viktor Turegård, Julia Schabbauer, som alternerar med David Werthén och Martina Almgren.

Let’s fall in love premiär 8 september på Valhall, Skövde Kulturhus. Därefter turné i Västra Götaland. Föreställningarna på GöteborgsOperan Lilla scenen 8-19 november är redan slutsålda.