Föreställningen Above all this, I wish får revansch under hösten efter pandemin. Frida Modén Treichl ställer sig mellan ikonerna Whitney Houston och Dolly Parton och med en ADHD-diagnos och bisexualitet i bagaget så tar musikalartisten med oss på en humoristisk, allvarlig, glädjefylld och sorgsen resa genom hennes liv, kantad av psykiska (o)hälsa, barndomsdrömmar och musik.

Vad är du extra stolt över med föreställningen?
– Att det är ett scenkonstverk sprunget ur år av smärta, eufori, meditation, kärlek, förvirring och envishet, säger Frida. Att jag vågade ställa mig på scenen och berätta min historia. Och framför allt att jag skrivit egen musik till föreställningen.
Frida fick sin ADHD-diagnos som 22-åring. Hon berättar att det är få kvinnor med ADHD som kan relaterar till diagnosen på grund av att all forskning är baserad på män.
– Det är många kvinnor som har kommit fram efter föreställningarna och sagt “Nu känner jag äntligen igen mig” och syftar på att de aldrig känt att de har passat in i sin diagnos.
Men föreställningen täcker också den bisexuella resan Frida har gjort, som bjuder på lite av ett komiskt inslag i föreställningen. – Jag trodde att jag skulle leva med min dåvarande pojkvän resten av livet. Jag hade ingen jävla aning. Min komma ut historia är ganska absurd och rolig nu när jag ser på den i efterhand. Just då rasade hela min värld.
Idag är Frida tillsammans med Sofia. De möttes på scenen som vänner men blev något mer efter ett sammanträffande möte i New York, en garderob och många tårar. Några månader efter det kom Frida “ut ur garderoben” och vågade säga högt att hon var bisexuell. Resten av historien kommer vi få se i föreställningen. Flera sångtexter tar avstamp i Frida och Sofias relation.
Vem är föreställningen för?
– Vem som helst kan se den. Alla kommer få ut något av det. Men framför allt så finns det nog ingen människa i världen som inte är berörd av psykisk ohälsa på något sätt. Alla har nån i sin närhet med diagnos. Samma med HBTQ+ världen. Vi är alla berörda på ett eller annat sätt.
Med egenskrivna powerballader och peppande pop intar Frida scenen på Konserthuset i Stockholm och utlovar både skratt, gråt och enhörningar. Med en pianist vid sin sidan har hon denna gången även en stråktrio som stöttar upp musiken med hjälp av Nils-Petter Ankarblom maffiga arr. Nils-Petter har även arrat stråk till Dolly Parton.
– Det är riktigt häftigt, säger Frida.
Above all this, I wish… 
torsdag 5 oktober, 19.00 Grünewaldsalen, Konserthuset Stockholm
Nyskriven musik av Frida och Nils-Petter Ankarblom, en Whitney Houston och två Dolly parton, Manus av Frida och Kajsa Isakson som också står för regin. Föreställningen skapades i samarbete mellan Östgötateatern och Folkteatern i Gävleborg, med stöd av Konstnärsnämnden.