Edvin och Johanna sålde ut arena efter arena med sin show Ursäkta live förra året och podden har länge varit en av Sveriges mest lyssnade. När biljetterna till Bögen är lös (i magen) släpptes såldes den slut över hela Sverige. Edvin Törnblom är Sveriges hetaste bög.

Det råder rockstjärnestämning på fullsatta Rival i Stockholm, eller pojkbandsstämning kanske är mer korrekt. Skriken från mestadels 20-nånting tjejer slår i taket när showen börjar och scentyget som täcker scenen faller till golvet och Edvin uppenbarar sig.
De älskar Edvin – allt han säger, allt han gör.
Kontakten med publiken är häpnadsväckande genom hela föreställningen, de följer varje steg, varje rörelse, ja varje grimas.
Scenen består av Edvins barndomsrum där han bodde hemma i Nacka, ett hem han återvänder till en gång i månaden för att lämna tvätt till sin mamma.
Och nu är vi här. Vid garderoben, tvättpåsen, i våningssängen, bland kuddarna och alla barndomsminnen.
Han tar oss med på ‘a walk down memory lane’, från förlorad tonårsförälskelse till första sexet. Det är komma ut, utanförskap, Project runway och mobbing. Och sex. Massor av sex. ”Nej, men nu blir det sex igen” ursäktar sig Edvin och undrar om publiken orkar höra. Det gör dom.
Det finns inget de inte vill höra.
Han är mer underhållare än någon stor berättare. Berättelserna tar små omvägar och det blir stundtals lite väl många upprepningar. Det känns helt enkelt som det saknas regi – och en sax här och där.
Men i all spretighet är det Edvins charm och varma person som gör att han kommer undan med det mesta. De reptilsnabba kommentarerna, de halva meningarna och roliga uttrycken som har blivit hans signum.
Ibland glimmar det till. Ordentligt. Som när han dansar till Celine Dion tillsammans med nallebjörnen (som får liv), då blir det bra på riktigt, både oväntat, berörande och kul. Helt klart höjdpunkten under den nästan två timmar långa föreställningen.

Edvin förvandlas till Gynning, Pernilla Wahlgren och Gunilla Persson, tokkärringar som han kallar dem. Och som han älskar.
Sen gör han en lesbisk Ebba Busch, Lebba Busch.
Nya EPA-låten om drömmen om gårdsbögen får publiken i extas. Och när han i en monolog avslutar med orden ”Hockeykillarna 1 – Edvin 100” är det första gången det kittlar i tårkanalerna.

I slutet slår han sig ner vid pianot och spelar (!) och sjunger en låt som han sjöng kväll efter kväll i källaren hemma i huset i Nacka. Det jublas spontant åt hans röst. Han sjunger ju grymt bra. Och visst är det något speciellt med killar som kan spela piano. Imponerande Edvin!
Väl hemma försöker jag förklara för min kille hur det var och vad jag sett. Det går så där.
”Ja, men var det som du trodde då?” undrar han.
”Nej”, svarar jag. Jag vet ju i och för sig inte vad jag trodde det skulle vara, men inte detta.
Men vad jag vet är att Edvins fans inte kommer bli besvikna.
Och det jag tar med mig är den där dansen med nallebjörnen – och Edvin vid pianot.
Och så kommer jag aldrig att se på godisspray på samma sätt igen…

Nu väntar ytterligare åtta fullsatta föreställningar på Rival av ”Bögen är lös (i magen), en Sverigeturné i höst och vår samt två föreställningar på Cirkus i mars.