I lineupen syns drugorna Eris Arcana och Jesper Blomberg, artisterna Melanie Wehbe och SYLVE, och Erik Norwald som kommer att läsa texter. Lägg därtill två musiker och Stefan Albinsson är pastor i församlingen och själv gay, som kommer att säga några ord. Miss Petersson själv står som värd genom kvällen.

Alla medverkande ställer upp gratis och samtliga intäkter går till Transammans, som också finns på plats under kvällen. Entréavgiften består av en swish på minst 40kr till Transammans, men självklart går det bra att swisha mer om man har råd. Eller om man bara vill. supporta om man inte har möjlighet att närvara.

Varför Transammans?
– Vi valde Transammans för att som det ser ut nu är transcommunityt en av de mest utsatta grupperna under regnbågen. De kämpar för sina rättigheter och i länder där de gjort framsteg börjar de ifrågasättas. Så sent som i somras var Transammans tvungna att ställa in sitt Transkollo på grund av hotbilden mot verksamheten. Ungdomar som identifierar sig som trans skulle få träffas och dela erfarenheter, bygga nätverk och växa. Detta är tydligen så provokativt för vissa att hoten och hatet är så starkt att man behöver ställa in kollot och att ungdomarna alltså inte får möjlighet att ses. Dessutom sänder den här situationen en bild av hur läget ser ut i Sverige 2023. Jag tycker att Transammans gör ett oerhört viktigt arbete för många.

– Vi hoppas på en unik kväll där HBTQIA+ personer får samlas i ett traditionstyngt rum tillsammans med sina communitysyskon och få känna en stunds gemenskap i en tid som annars kan vara lite knepig för sådana som oss, berättar Jesper för QX, och fortsätter:
– Vi är otroligt glada att Norrmalmskyrkan lånar ut sina lokaler till oss trots att insamlingen inte går till något kyrkligt/religiöst och vi tycker det är ett otroligt statement från deras sida att vilja vara med på detta.