Vid höstens Contemporary finns i år flera heta Andy Warhol, bland annat Stålmannen som fått pryda Bukowskis katalog liksom flera Lars Lerin och ett stort hästhuvud i Makode Lindes afroamantic-serie.
I Helsingfors är det såklart Tove Jansson som hamnar högst på gay och queer-konstsamlarens önskelista. Fler fina Muminverk är lockande med utropspriser på 3 – 5000 Euro. Även Kari Riipinens handkolorerade serigrafi Warhol I-V har en queer känsla över sig och ropas ut för 800 – 1000 Euro. I Helsingfors har man slagit ihop moderna och samtida till en och samma auktion.
På såväl Bukowskis i Stockholm som Auktionsverket finns verk av fotografen och konstnären Dana Sederowsky. De tre olika bilderna har alla en sjuksköterska som modell, placerad i entrén till en porrbutik på en av dem respektive på Capri i de två andra.
På Auktionsverket finns en riktigt fin olja, ett mansporträtt av den i London verksamma svenske konstnären Martin Gustavsson. Bland David Hockneys många verk till utrop sticker en fin färgserigrafi framtagen för Metropolitan i New York ut. Lars Lerins ”Nattblock” med utropet 100 – 120 000 på ”Verket” är en av de finare som finns med på höstens samtida/contemporary-auktioner.

ANTON CORBIJN, ”Skin, London, 1996”.

På Auktionsverket kan man bland de många queera bidragen se Lars Nilssons Utan titel (Dandy), nr18. En spännande olja och tempera på duk fäst på pannå, 69 x 49 cm daterat 88-89.
På Bukowskis drabbas man av det stora fotografiet av artisten Skin. Ett C-print av Anton Corbijn monterad på plexiglas 185 x 125 cm med ett utrop på 120 – 140 000. Fantastisk bild av en fantastisk musiker för en fantastiskt stor vägg! Två ekonomiskt överkomliga verk av Bjarne Melgaard finns även hos Bukowskis liksom Donald Baechler till något mer penningstinna plånböcker. För de som uppskattar manskroppen kan säkert Ola Billgrens målning Han med ett utrop på 600 – 800 000 locka liksom den riktigt fina, som sig bör magiskt blåa, ”L’esclave mourant d’après Michel-Ange” av Yves Klein. Utropspris 200 – 250 000.
Keith Haring finns med hos Bukowskis i både Helsingfors och Stockholm med några lätt humoristiska bilder.
Listat under Kvällsauktion finns Malmöbaserade queerkonstnären Per Wizén med på Auktionsverket med Intermission och där finns även den fotorealistiska close up-bilden Rapture and silence # 7 av Ylva Ogland på tre män involverade i intim älskog i ett rosa skimmer. På kvällsauktionen går även ett verk av Matts Leiderstam under klubban, Durchblick från 2007.
Så ta vara på att du nu i helgen har all möjlighet att se spännande konstverk, helt gratis. Och om det kliar extra i fingrarna är det enkelt att lägga bud! På nätet eller på plats.