Film är bäst på bio! Punkt. Och ännu mer bäst är film på bio när det handlar om kult-filmer! Så när svenska rullen Dyke Hard nu visas de sista gångerna på svenska biografer och vädret är skitdåligt igen, är det bara att slå till!
Berätta Bitte Andersson, vad händer med Dyke Hard efter att den går ner från biograferna?
– Filmen kommer att släppas på DVD inför Stockholm Pride av vår distributör Njutafilms. Nördiga som vi är kommer vi packa den full med bortklippta scener, extra musikalnummer, kommentarspår, fotoalbum och allt annat som gör DVDer värda att samla på!
– Har Dyke Hard hittat ut utanför Sveriges gränser?
– Den gick jättebra på Berlins filmfestival (Berlinale, Panoramasektionen) och fick till och med extravisningar! Den har även visats på Guadalajara International Film Festival i Mexiko och Istanbul International Independent Film Festival. Den har fått distribution i Tyskland och kommer att visas vi på en festival i Budapest. Många festivaler har visat intresse, bland annat Buenos Aires International Festival of Independent Cinema. Men flera är fortfarande öppna för bidrag, så de kan inte fatta beslut ännu. Vi går lite i väntans tider alltså!
Förutom bio och i sommar DVD så kan man även se filmen på SFAnytime.


Scen ur filmen Dyke Hard

Här visas Dyke Hard i helgen! Klicka på afficshen