100 engagerade kring den brittiska filmfestivalen BFI Flare har utsett världens genom tiderna bästa film med ett h, b eller t-tema. 30 filmer valdes ut för att uppmärksamma att BFI Flare arrangerats i just 30 år.
Vinnaren med 28 röster blev den amerikansk/brittiska filmen Carol med Cate Blanchett och Rooney Mara i huvudrollerna.
Listan har logiskt nog många engelskspråkig film, men flera riktiga klassiker världen över har placerats på listan. Spanska Allt om min Mamma hamnade på en åttonde plats och blev därmed den bäst placerade med ett transtema. Och svenska Fucking Åmål av Lukas Moodysson kom på en fjortonde.
Jean Genets klassiska och mycket erotiska 50tals-undergroundfilm Un chant d’amour placerade sig på en nionde plats och Fassbinders Petra von Kants bittra tårar på en elfte. Italienska Pier Paolo Pasolini finns med med filmen Theorem och Luchino Visconti ser med filmen Döden i Venedig till att ännu en svensk finns med på listan genom Björn Andrésen i rollen som den vackre ynglingen.
Japan hamnade på en 27:e plats genom Toshio Matsumotos film från 1969, Funeral Parade of Roses (engelsk titel) och HongHong finns med på tredje plats med Happy Together (engelsk titel) av Wong Kar-wai.
Världens första film med gaytema, Mauritz Stillers Vingarne från 1916 kom inte med alls, men den tyska uppföljaren Michaël av Carl Theodor Dreyer från 1924 hamnade på en delad 30:e plats.
Topp med bögtema blev filmen Weekend av Andrew Haigh som hamnade totalt som tvåa.

Hela listan ser du här