Svensk film med ett hbtq-tema verkar gå hem internationellt! Nyligen utsågs filmen Kiki av Sara Jordenö och Twiggy Pucci Garçon till Bästa dokumentär på den prestigefyllda Teddy Award-galan i Berlin. Bästa kortfilm gick vid samma gala till filmen Moms on Fire av Joanna Rytel.
Och i helgen var det åter dags för svensk film att ta emot pris vdi en HBTQ-filmgala. Denna gång var det i Amsterdam där filmfestivalen heter Roza Filmdagen.
Priset för Bästa Kortfilm gick till Björn Elgerds film Vi skulle bli bra föräldrar.
Elgerd har tidigare varit med om att ta emot en Teddy Award för sin insats i kortfilmen Ta av mig, 2013 och han har setts som skådespelare i Stadsteaterns uppsättningar av Arnold och Ömheten.
Vi skulle bli bra föräldrar berättar enligt synopsis om Erik (som spelas av Björn Elgerd) ”vars pojkvän Marley har lämnat honom och sagt upp all kontakt. Marley tycker det är vidrigt att Erik vill betala någon annan för att föda deras barn, och att Erik tjänat ihop pengarna som det kostar genom att sälja sex. Där går gränsen. Nu ser Erik sin sista chans att förklara, och få Marley tillbaka.”