Sedan tidigare bor Lille Skutts bror Happ med sin pojkvän Lille Sixten och dottern Suddan i Bamses värld och nu berikas den av ännu en regnbågsfamilj, paret Vera och Frida.
– De har varit tillsammans i ungefär tio år och är i medelåldern. De är trevliga och driftiga, säger manusförfattaren Jimmy Wallin.

Hur träffades de?
– Det vill jag också veta. De är egentligen bara naturliga bifigurer, så jag känner dem inte så väl än.
Hur kommer det sig att de är med?
– Jag brukar smyga in regnbågsfamiljer lite här och var, i en barnbok tecknade jag två kvinnor som höll i hand, trots att historien inte handlade om det. Författaren tyckte att det var den bästa sidan i hela boken. För mig är det viktigt att vi inte kommer med pekpinnar, utan att regnbågsfamiljer blir en naturlig del av historien.

Jimmy Wallin

– Vi tycker det är viktigt att visa exempel på olika familjekonstellationer i tidningen, säger Charlotta Borelius, Bamsetidningens chefredaktör.
Umgås de med kaninparet?
– Nej, de känner inte varandra. Vera och Frida är ju nyinflyttade. Men de flesta brukar bli kompisar i Bamse så småningom.

Vera och Frida

Vilken respons har ni fått?
– Jättemycket positiv och många hör av sig och är glada. Det är viktigt att barn som lever i regnbågsfamiljer känner sig representerade i barnkultur, säger Jimmy Wallin.
Vera och Frida figurerar i årets första sommarnummer och manusförfattaren lovar att de kommer att komma tillbaka.
– Nu när vi har fått så fin respons så måste vi ju se till att det blir så.