Siw Malmqvist hyllas i ny musikal

På måndagskvällen har Joakim Bergmans nyskrivna musikal ”Någonting Fantastiskt” premiär på Mosebacke. Föreställningen är uppbyggd som en ”reading” av en musikal där publiken blir producenterna. Fem personer står på scen, en regissör, en författare, en kostymör, en scenograf och en koreograf. Dessa fem gör varsin presentation och samtidigt får vi se olika delar av den musikal de hoppas producenterna vill sätta upp!
Och hela tiden får vi höra sköna Siw Malmqvist-dängor som för handlingen framåt och där låtarna ges nya tolkningar. Vi får följa med Kristin Hylsas resa från Stockholm till Venedig, där hon attackeras av Italienska terrorister (”Det sa bom!”). Och på Ibiza möter hon norrländska bögar som sjunger ”Bergsprängartangon” och på Centralen i Stockholm hamnar hon så slutligen (”Till den person som tillgrep en väska i grönt i kön på centralen i går”).
Många skratt utlovas av ensemblen. Och för de som såg Joakim Bergmans Bögar, bögar, bögar, Det Luktar Kärlek!, Ett Vidrigt Stycke eller Bernt Östman i Extas, så vet man att skratta det kommer man göra!
På scen står Linda Olsson och Magnus Borén som i höst medverkar i Göteborgsoperans uppsättning av Mary Poppins. Dessutom Christina Sellberg (bland annat Saturday Night Fever och Trollkarlen från Oz), Stefan Clarin (bland annat Fame i Århus, A Chorus Line och Cabaret i Göteborg) och regissören själv Joakim Bergman. Kapellmästare och pianist Maria Olofsson.

Föreställningarna spelas 7, 14, 21 och 28 april klockan 20.00 på Mosebacke.