I år har Kvinnokören Sapphonia bjudit in två europeiska kvinnokörer till vårkonserten. Dissonant från Amsterdam med 34 kvinnor i alla åldrar har en bred repertoar som sträcker sig  från a-capella madrigaler till swinging jazz och musik från hela världen.De bjuder bland annat på Sweet Dreams från Annie Lennox och The Nightingale från P.I. Tchaikovsky.
Den andra kören är Choryfeen från Kiel med 25 kvinnor. De sjunger helst 3-4 stämmigt och har en repertoar som sträcker sig från 1500-talets madrigaler över jazz, chansons till modern popmusik.
– Det enda kriteriet för oss är att en låt har en fin melodi. Ord är utbytbara – och det gör vi gärna, säger körens taleskvinna.
Kvinnokören Sapphonia från Stockholm består av 46 kvinnor, de har tagit fram några gamla klassiker som To be strong och Halleluja, samt Vi går som en kör och Ain’t no mountain.
Kvinnokören Sapphonia, Dissonant och Choryfeen ger en stor europeisk körkonsert på Nybrokajen 11. De sjunger om hopp och kärlek med en bred och svängig repertoar – gammalt och nytt i en underbar blandning och så  grande finale med 3  körer –  100 kvinnor på scenen.

 
Datum: Lördag 10 maj
Tid: kl 19:00
Var: Nybrokajen 11
 
Biljetter finns på ticnet.se


”Tro Hopp och Kärlek” i QX GayMap