Grattis Lawen, hur känns det?
– Alltså, det känns jättekul! Jag ska börja så smått i juni, och sen på riktigt i augusti.

Vad var ditt förhållande till Bang innan du fick jobb där?
– Mmm, jag har läst Bang sedan jag var i 19-årsåldern, och jag har haft olika förhållande till den. Men jag har alltid sett fram emot nya nummer, där jag fått det senaste inom det feministiska samtalet.

Vad vill du publicera i Bang?
– Jag vill koppla den feministiska debatten till det globala planet. I latinamerika har vänsterns frammarsch inte alltid varit progressivt för kvinnor, bland annat är aborträtten hotad. Mellanöstern är intressant, och vad nationalism betyder. Det kan innebära att kvinnor återgår till traditionella roller. I Sverige vill jag få igång ett mer vibrerande feministiskt samtal, mer kött, blod och sånt vi brinner för. Debatten kan vara lite blasé ibland.

Vilken är den mest brännande feministiska frågan?
– Intersektionalitet och vad vi menar med det. Att det inte handlar bara om kön, utan också andra ordningar som är viktiga för hur vi lever våra liv. Sexualitet och etnicitet till exempel. Saker som samverkar, och som påverkar traditionell feminism.

Du och Sonja har ju jobbat ihop på P3, hur känns det att nu börja jobba ihop på Bang?
– Jag är förväntansfull. Hon var på Morgonpasset och jag var på Front. Det ska bli kul att lära känna henne mer. Vi har nog olika idéer och det gör att det blir en bredd.

Den feministiska kulturtidskriften Bang har funnits sedan 1991 och kommer ut med fyra nummer per år. Ursula Berge är ordförande i föreningen Bang, och hon ser fram emot de nya redaktörerna som hon tycker ger de bästa förutsättningarna för utvecklingen av tidningen. Förutom Lawen Mohtadi och Sonja Schwarzenberger är journalisten Cajsa Unnbom rekryterad som webbredaktör och formgivare. Hon har jobbat för bland andra tidskriften Slut, Kom ut och Rädda barnen.