På fredag startar Lilla Bukowskis septembervisning i Stockholm. Auktionen sker den 22-23 september samtidigt som Stadsauktion har sin septemberauktion med visning 20-21 och auktion 22-23 september. Stadsauktions katalog går upp på nätet torsdagen i auktionsveckan.
De två visar kvalité fast anpassat till mer inkomstmässigt vanligt folks plånböcker.
Bland de objekt som visas på Lilla Bukowski för en samlare eller bara den som är intresserad av ”gay-konstnärer” kan vi tipsa om fem Madeleine Pyk och två GAN (Gösta Adrian Nilsson).
De fem av Pyk är alla på duk med såväl hennes populära djurmotiv (tiger och giraff) som en stilleben med frukt, en likfärd och en döpt till masker. På Bukowskis hemsida finns endast bild på stilleben som har ett utrop 10-12 000. Den lilla bilden på en giraff (35 x 30 cm) har utrop 4-6 000, lägst av hennes verk på auktionen.
Gösta Adrian Nilssons bilder hamnar då de är hans populära motiv, ofta med kraftfulla manspersoner på större oljor på både en och två miljoner. Vid septembervisningen är det mindre kostsamma verk som auktioneras ut. Bra för den som känner att en GAN är ett måste i sin samling!
Här finns en akvarell 35 x 23,5 cm med titeln ”Den barmhärtige samariten”. GAN har tolkat den bibliska berättelsen ur Lukasevangeliet. Budskapet om hur samarien på vägen mellan Jerusalem och Jeriko räddar den vid ett rånöverfall skadade mannen är ”att älska din nästa som dig själv”. Ett bild som fått utropet 12-15 000.
Det andra GAN-verket ”Abstrakt komposition” är i tusch, 28×13.5 cm. Trots några fläckar och en vattenskada är utropspriset 10-12 000 kronor.