Den 11 oktober öppnar Waldemarsudde en omfattande utställning innehållande ett 80-tal verk från de senaste årens produktion. Det är akvareller vi får se mest av i den kommande utställningen. Det blir en blandning av solitärer i stora format, serier bestående av en eller flera bilder samt collage sammansatta av många små akvareller.
Lars Lerin är även aktuell med boken ”Mellan husen. Bilder från Lofoten”. Ett ställe han alltid fascinerats av och där han bodde i tolv år. I Lofoten träffade han sin dåvarande pojkvän. Men relationen var destruktiv och tiden i Lofoten gjorde honom till missbrukare. Idag är han fri från missbruket och har flyttat därifrån.
– Ibland längtar jag tillbaka till Lofoten. Kan sakna närheten till storhavet, mörkertidens ljuspunkter, vårens svarta snödrivor, alla glada måsar och båtar, allt det blöta och sura, allt det blå, doften av snö. Svolværpostej och Vestfjordpaté, macköl och måsägg, blåmusslor i vitvin, nystekta fiskekakor, sommarens första sejbiff. Och Petterøes Ekstra Mild, säger Lars.

Utställningen på Waldermarsudde pågår till och med 18 januari.