Det är en uppsättning som är baserad på ett åttiotal intervjuer med kvinnor och män bosatta i Storbritannien. Deras ord används sedan i föreställningen. Bland personerna finns människor som är troende och homosexuella, medan andra har fått ge upp tron eller sexualiteten som ett resultat av omgivningens fördomar.

Skaparen och regissören heter Lloyd Newson och det är hans danskompani DV8 Physical Theatre som framför verket. Det är en blandning mellan dans, text, film och animeringar och hans ambition är att skapa debatt om hur samhället ser på religiös tro och mänskliga rättigheter. Flera av de intervjuade har dold identitet eftersom de är rädda för vilka konsekvenser deras deltagande skulle ha för dem.

Lloyd Newson har turnerat världen runt med sin grupp i snart 20 år och producerat prisvinnande tv-program som varit mycket nyskapande i synen på hur dans ska gestaltas.


”To Be Straight With You” i QX GayMap

Fredagen den 21 november kan du se ett samtal mellan Lloyd Newson och Dansens hus teaterchef Virve Sutinen innan kvällens föreställning. Lilla scen 17.30 – 18.30.