På kvinnofolkhögskolan i Göteborg värmer kören Lucky Lips upp för första gången den här säsongen. Kroppar skakas igång och rösterna stäms upp i olika melodier. Kören skall medverka på Världskulturmuseet den åttonde mars och har 20-årsjubileum i juni, så det blir många låtar att träna på. Skratt blandas med högljudda samtal, innan körledaren Nova Eriksson tar upp taktpinnen och anger tonen till den trestämmiga visan ”Idag är jag stark

Lucky Lips är kören som bildades 1989 för att vara Göteborgs svar på Kvinnohuskören i Stockholm, en kör bestående av skönsjungande flator. Totalt har 100 kvinnor varit med. Idag är de runt ett tjugotal. Uppträdanden på Redbergsteatern i Göteborg, Pride i Stockholm, och ”Kulturnatta” i Göteborg har följts åt av dop, begravningar och disputationer där man låtit tonerna flöda.
– Det ger en kick att göra en föreställning och det är kul att sjunga och skapa ljud, menar Kristina Andreasson, en av körmedlemmarna

Elin Olsson, Kristin Andreasson, Jessika Berglund, Lisbet Ahnoff

Förutom föreställningar är gemenskapen viktig. Några av medlemmarna har varit med i kören i hela 20 år. Att det är en kör som inte rättar sig efter en given mall märks.
– Vi står inte stelt i led som många andra. Vi har inte heller en och samma körledare hela tiden, och detta ger oss en större frihet än andra körer, säger Kristina Andreasson.

Nova Eriksson och Sanna Hogman turas om att leda kören, och är båda skolade inom musik och ensemble. Låtarna som sjungs är alltifrån pop, rock till afrikansk musik och schlager.
Namnet Lucky Lips kommer från den gamla rocklåten med samma namn av Cliff Richard, och var en av körens första låtar
– Ett givet namn på en glad kör, säger Lisbet Ahnoff, medan fem av medlemmarna börjar sjunga på låten.

Lucky Lips släppte i juni månad 2008 skivan ”Sångerna mina min vän skall du få”. Även en fanclub bildades bestående av vänner, gamla körmedlemmar, och andra som sett dem uppträda ute.

Nu ser kören fram emot vårens och sommarens stora offentliga uppträdanden.
– För oss är det viktigt att ha ett mål och vi älskar att sjunga, säger Agneta Persson.