– Programmet ska gå på lördag eftermiddag då man befinner sig i existentiell ångest efter vad man gjorde på fredagskvällen, men samtidigt peppar inför lördagen, säger Helena Sandström.

– Det sköna med bakishäng är att man pratar om allt från relationer till galna saker, fyller Moa Svan i.

Programmet kommer att utspela sig kring Moa och Helenas köksbord, och under eftermiddagen kommer olika vänner höra av sig. Några särskilda karaktärer dyker upp, bland andra en kassörska som flyttat till storstaden för att bli det bästa butiksbiträdet, och som är kritisk till programledarna. Dessutom kommer en Emo-tjej som vill vara så olycklig som möjligt och en duktig flicka som kan allt från att rensa fisk till att hoppa in för Tommy Körberg.
– I och för sig har både jag och Moa tillräckligt med egna neuroser för att det ska räcka till ett helt program utan några andra karaktärer, konstaterar Helena Sandström.
Redan i sin pjäs ”You Give Gay People a Bad Name” vände Helena Sandström sina nojor till stor komik. Just nu spelar hon i pjäsen Asylshoppingteater Scenario och i höst spelar hon i Riksteaterns dramatisering av boken ”No tears for queers”. Till vardags är Moa Svan programledare för P3 Star söndag, som är ett program som fokuserar på kärlek och sex. Hon har uppträtt på stå upp-scenen sedan 2005 och det var så hon rekryterades som programledare för P3 homo. Det var genom det programmet som hon och Helena Sandström träffades, och nu sluts humorcirkeln.
– Vi möttes på releasefesten för programmet och började snacka om att det inte fanns någon bra flathumor. Det var precis då Özz Nûjen gjorde ett program på P3 som hette ”Programmet som inte får heta bögradio”. Vi kom på att vi borde göra en show som skulle heta ”Programmet som inte får heta Özz Nûjen”, skrattar Helena Sandström.

Bakgrunden var att Özz Nûjens program inte fick heta Bögradio eftersom det varken handlade om eller hade redaktionsmedlemmar som var homosexuella män. Arbetsnamnet för Moa och Helenas show har varit flatradio, men även om det var lesbiskt tema så valde de att kalla programmet för det redan inarbetade Kyss min Plysch.

Det är ett roligt namn eftersom man kan tolka det på olika sätt, vi testade det på olika personer och vi kände att flatradio var lite väl smalt, säger de.
Vad gillar ni själva för typ av humor?
– Jag gillar Klungan som gör Mammas nya kille i P3, Sarah Silverman och så Bette Midler, säger Helena Sandström.
Mia och Klara är bäst just nu, och så Eddie Izzard, avslutar Moa Svan.
Kyss min plysch:
Premiär Påskafton kl 16.03 i Sveriges Radio P3.