– Det var grabbigt, gubbigt och lite sorgligt faktiskt. Jag gillar rå humor över allt annat men här bevisade den manliga delen av svensk humorelit bara en enda sak som jag inte brytt mig om tidigare: svensk standup är för heterosexuell! Grabbar på scen, grabbiga skämt och grabbar i publiken. Det var lite som en neanderthalutställning på naturhistoriska, bira-bira-bärs-bärs och handen greppad i nacken på sin brud. Jag manar till revolution och en stark motståndsrörelse!

– Du var nominerad till QX-keep up the good work, fick rebellgalans pris som årets artist, och tilldelades Barometerns kulturpris. Hur skulle du beskriva din agenda?
– Haha ja, nu blir det nog inga vinster framöver på Trisslotterna tror jag. Nej, men jag tror min agenda består i att fortsätta driva kommande scenprojekt, samarbeta med andra människor och utvecklas. Ett ständigt ifrågasättande, en daglig bitchslap, är också väldigt nyttigt, hybris är nämligen ett vanligt men väldigt osexigt mellannamn. Men att få feedback är ju helt fantastiskt egentligen och det är jag vansinnigt tacksam för. Gamla yrkesdrömmar, som att bli en gala-trädgårdsmästare, får väl vänta till nästa liv!

– Vad händer på fredagens Salong giraff?
– Åh, jag kan utlova en otrolig artist-lineup på fredag och inser glatt att Folkoperans sjuhundra platser skulle behöva räcka till många fler! Vi avslöjar ju aldrig vilka som uppträder men man kan bland annat se fram emot en världskänd performanceduo, gravskändningsmim, Dorothy Parker-vokalissor, dom två gaybratsen från Facebook, äkta dansande brandmän och halsbrytande akrobatik blandat med husbandet Sthlm Hamsters! Jag kommer dessutom hälsa våren välkommen med sång, bensprattel och hyllningar på tre språk. Plus några groteska överraskningar, varav en i folkdräkt…

– Vad gör du när du inte leder giraffen?
– På dagarna är jag en Tjechov-rabblande och skattepengsförbrukande elev på Teaterhögskolan våren ut. Men vill man se nåt mer jag gör kan man på lördag gå på min Klagokörs-workshop på Riksteatern i Hallunda och lära sig bli en välartikulerad gnällkärring! Senare på kvällen leder jag den fabulösa burleskklubben Hootchy Kootchy ClubSödra Teatern som en ondskefull, muterad version av Martha Stewart. Kom och smaka mina cupcakes!

Salong Giraff i QX GayMap