Klockan 18.00 slår dörrarna upp till ett slutsålt Cirkus och QX Galans 25-årsjubileum. Månader av förberedelser ska nu resultera i ännu en underbar måndagskväll. Vi ställde några frågor till vår egen gaygalapappa, Anders Öhrman som är producent för galan och håller i alla trådar.
Berätta, hur går det?
– Det rullar på för fullt nu med rep hela dagen, vi håller tummarna att tåg, bussar, flyg kommer i tid och att ingen drabbats av några sjukdomar under natten.
Det är ju 25-årjubileum i år, kommer det att märkas på galan?
– Jadå, det kommer uppmärksammas lite här och där…
Finns det något som fortfarande är osäkert?
– Ja, det gör det faktiskt. Vi kommer få ha is i magen, det är mycket som måste stämma för att vi ska få till det. Men det är också lite av tjusningen med galan.
Lee Christiernsson har ju uppmärksammats enormt senaste vecka, kommer hon till galan?
– Lee är inbjuden och har tackat ja, men hon blev ju sjuk i helgen så vi får se om hon hinner kurera sig tills vi drar igång.
Finns det något alldeles extra i år som du ser fram emot?
– Det korta svaret på den frågan är JA (skrattar), vi har något som jag har sett fram emot under många år och kanske kanske får vi till det ikväll, det är osäkert men vi hoppas.
Och Sissela Kyle är peppad på sin sista Gaygala som konferencier?
– Absolut! Hon är superpepp på kvällen och har ett fantastiskt manus som Edward af Sillén och Daniel Rehn har levererat. Sissela kommer att styra och ställa på sitt vanliga skolfröken-aktiga sätt. Och kanske även sjunga lite.
Vad är det värsta som kan hända ikväll?
– Nej, men det vill jag inte ens tänka på. Allt kommer att gå bra.
Och vad är det bästa som kan hända?
– Att alla hinner fram i tid, och att publiken får en fantastisk kväll som de kan bära med sig i flera månader framöver. Det är alltid målet. Att skapa överraskningar och massor av känslor – lycka, glädje, skratt, gråt och eufori!