Allt om QX-galan i kväll!

I kväll är det dags! QX-galan firar 25 och vad som helst kan hända – och det kanske det gör! Här är allt ni behöver veta inför årets fest!

Conny Bäckström i After Dark från förra årets gala.

I kväll är det äntligen dags för QX-galan 2023! Efter förra årets succégala var suget större än nånsin när biljetterna släpptes och det är sedan länge slutsålt. Galan äger som vanligt rum på Cirkus på Djurgården i Stockholm och vi gissar att det i helgen provats kläder till förbannelse för att göra avtryck inför de regnbågsfärgade fotoblixtarna. För en ultimat koll på kvällen så har vi samlat in all info och sammanställt. Prisutdelare, artister och vinnare är däremot superhemliga, så dessa säger vi inget om.

Vem är konferencier?
Sissela Kyle är tillbaka för att fira ut sig själv som galans leading lady. Efter förra årets succé med Edvin Törnblom ska hon solo lotsa oss genom kvällen precis som hon gjort mången gång tidigare. En sista dans med Sissela på Cirkus? Vi längtar!

När anländer folk till Cirkus?
Klockan 18.30 öppnas portarna och de första gästerna anländer. Sen är det en strid ström av nominerade, artister, hbtq+hovet och vanliga dödliga fram till 20.45 då alla måste ha intagit sina platser.

När börjar galan?
Klockan 21 rullar kalaset igång med en öppning som kommer få gästerna att skrika av förtjusning.

Efterfest, är det någon sådan?
Skojar ni med oss? Självklart! Det brukar slås rekord i champagneförsäljning när alla samlas för årets stora efterfest. Här blandas segerrusiga vinnare med firande förlorare i en enda härlig mix. DJ:n bjuder som vanligt på hits och det är alltid en chock när lamporna tänds och festen är slut. Gick det så här snabbt?

Vem uppträder?
Det är som vanligt superhemligt. Men ingen kommer bli besviken när galan är igång. Underbara återföreningar, coola comebacker och enorma hits brukar vara bra ledord. Ju mindre man vet desto roligare är överraskningen.

Vilka är nominerade?
Allt om de nominerade hittas här.  Flera av de nominerade kan gå därifrån som storvinnare: Young Royals är totalt nominerade till fyra priser i tre kategorier, och Robinsons Isabella Resmark har också möjlighet att tacktal tre gånger. Mest nominerad är Edvin Törnblom som kan ta hem Årets HBTQ och Årets Bok för Bögen är lös! plus Årets Duo och Årets Scen då ihop med Johanna Nordström.

Kommer den som inte har biljett att kunna följa galan på något sätt?
Si si si! Det är bara att hålla koll på qx.se från 18.30 där QX Matilda Thorén först ser till att Jonas Noréns vimmelbilder kommer upp på sajten, innan hon vässar tangenterna och rapporterar om allt under hela galan på qx.se. Dessutom bör ni hålla koll på QX Instagram, där vi intervjuar vinnarna direkt efter segertalet.

Sänds den på TV som vanligt?
Javisst! Nu på lördag, den 11 februari eftervisas en sammanklippt version av galan i TV4 kl 21.30. Först blir det en halvtimme med paus för nyheter och väder och sen fortsätter den från 22.15 till 23.35!

Publicerad 2023-02-06
Uppdaterad 2023-02-06

Hjälp oss att komma ut

För att QX som månads- och nyhetstidning skall kunna fortsätta ge röst åt regnbågssamhället i hela sin fantastiska bredd behöver vi ditt stöd!

Som prenumerant får du månadstidningen digitalt före alla andra och du kan även välja att få den hemskickad. Med ditt stöd kan vi fortsatt komma ut!

Stöd oss här