Hur beskriver man det obeskrivbara?

Låt mig börja så här: Det enda som var dåligt med underklädesfesten var att ALLA andra fester kommer kännas stiffa i framtiden.

De andra grejerna, som att det var alldeles för varmt, alldeles för lång kö till garderoben, ännu mer alldeles för lång kö till baren och att det stängde alldeles för tidigt – var inte ett dugg dåligt. Det var bara galet. Och då menar jag galet på att bra sätt.

När vi kommer till festen är jag och mina två bögpolare lite smånervösa:

– Jag kommer nog gå in med jeansen och ta av mig dem sen, där inne…

– Jag kommer nog behålla jeansen på…

Själv har jag högklackat, ett par väldigt korta shorts, en kavaj, och under det – underkläder. Planen är att ta av mig kavajen men behålla resten på.

Den planen höll i mindre än en kvart.

Men det var inte det enda som hann hända på femton minuter.

Efter att vi smått chockat noterat att det står nästan nakna människor utanför Judy´s och röker stiger vi ner i källaren och tränger oss förbi den evighetslånga kön till garderoben. Det första som händer sen är att vi springer på en videokamera.

– Vill ni hångla? undrar kameramannen när vi går förbi.

– Nej, säger jag, som genast tänker på min yrkesheder, men innan jag hinner säga något mer rycker min ena utter tag i mig och säger ”Det är klart att vi ska!”

Kvinna eller man, bög eller flata, på underklädesfesten finns inga som helst gränser. Kameran rullar och vi bjuder på oss själva.

Medan vi tränger oss förbi naken hud på väg till baren snurrar tankarna ”undrar var det där skulle publiceras?!” Längre än så kommer jag inte förrän jag hör någon ropa: ”Magda, vill du hångla med Mathilda? Det blir ju jätteroligt eftersom hon är redaktör på Kom Ut och du på QX!”

Det argumentet köpte jag faktiskt rakt av och inom loppet av fem minuter har jag hånglat med två personer – och blivit filmad.

Mer tid än så behöver jag inte för att fatta vad bögjäveln Roger Wilson försökte förklara när jag intervjuade honom tidigare på dagen: På underklädesfester går det inte att hålla nån attityd, det är bara att släppa loss och ha kul.

Sagt och gjort, vi lyckas ta oss fram till garderoben och får ett par PÅSAR att lägga våra kläder och grejer i. På killarna ryker allt utom kalsongerna, själv behåller jag shortsen på.

I ett för att befinna sig på en ”vanlig” klubb väldigt naket tillstånd går vi för att fylla på i baren. Hela tiden känner man hud mot hud. Främmande hud. Men ingen bryr sig. Stämningen är mycket mer avspänd än vad den brukar vara på gayklubbar, mer hjärtlig och mer ödmjuk.

– Vad händer om jag skulle få stånd? undrar någon, men man märker att ingen egentligen bryr sig. So what, liksom?

På dansgolvet är det svettigt. Med svettigt menar jag inte att det börjar klibba lite längs ryggraden och att det börjar fukta sig mellan brösten. Med svettigt menar jag att svetten ordagrant RINNER från huvudet och ner i skorna – som på ett spinningpass.

Runt omkring oss dansar nästan nakna människor. Två brudar har bar överkropp och en tjej står och glänser iklädd trosor och med rosor fasttejpade över bröstvårtorna.

– Du måste ta av dig shortsen! tycker min polare samtidigt som han knäpper upp dem och tar av dem åt mig.

Och jag kunde inte bry mig mindre. Jag har varit här i en fjärdedels timme. Jag är i princip nykter. Det är mörkt. Musiken dunkar. Folk är glada. Det är en jäkla fest. I just den stunden känns ingenting mer naturligt än att stå och svänga höft i bara bh och trosor.

Av och till släcks ljuset ner – helt. Det hånglas lite här och det hånglas lite där, någon drar ner kalsongkanten och någon visar en rumpa, men på det stora hela är allt väldigt kärleksfullt och oskyldigt.

Jag kände inte ens av något sista-minuten-desperat-det-stänger-nu-ragg. När musiken tystnade var stämningen exakt likadan som innan, det vill säga så långt ifrån vanlig klubbmiljö som man kan komma.

När vi går upp till toaletten för att hitta något att torka av oss med inser vi att en snabbdusch under handfatet är en bättre idé. Händer kupas och vatten kastas över svettiga kroppar. Alla är lättade över svalkan och alla skrattar och pratar i mun på varandra.

– Sjukt sexigt med all svett och vatten, det ser ut som om du är insmörjd i olja!

– Shit jag måste svettats ut ett par kilon…

– Kvinna, vilken kropp du har, tänk om jag ändå var hetero!

– My god, jag är rädd att min mobil har fuktskadats av all svett på dansgolvet…

– Hur ska jag få på mig mina tajta jeans?!

– Mina skor är genomblöta!

Lokalen töms sakta och väl ute på gatan börjar vi asgarva; här stod vi för ett par timmar sen och trodde att vi inte skulle ta av oss kläderna och nu står vi här i bara underkläderna, pissblöta och undrar vad som är bäst: ta av underkläderna innan vi klär på oss eller behålla dem på?

Det slutade med några olika varianter, och om ni nu tror att ni vet allt som hände i källaren på Judy´s så vill jag bara säga att det som hände på underklädesfesten – det stannar på underklädesfesten. Missa den inte nästa år!

[image id="97258" align="left"]

Bögjävlar i kalsonger på Judy’s

[ingress]Ge mig ett H, ge mig ett U, ge mig ett U, ge mig ett U, ge mig ett D. Vad blir det! HUUUD! Kalsongklädda Bögjävlarna ordnade årets galnaste källarfest och hela havet hånglade. [/ingress]