Text och bild: Bögjävlarna

Konceptet är enkelt: alla gäster tar av sig så mycket de vill och vågar, sedan dansas det i en mörk källare, denna gång Högkvarteret, tills svetten droppar. Och droppade gjorde det. Från taket till och med.

För redan en halvtimme innan underklädesfesten börjat ringlade sig kön av halvnakna människor nerför Närkesgatan, och innan tio var det fullpackat. Då dansades det: ett hav av halvnakna kroppar av alla strorlekar, sexualiteter, åldrar och könsuttryck.

Bland gästerna fanns bland andra Alexander Bard i kalsonger, Sonja Schwarzenberger (chefredaktör för den feministiska tidsskriften Bang) i korsett och en lättklädd Johanna Koljonen.

Johnanna hade dagen innan, i samband med en artikel hon skrev till Expressen, nämnt att hon skulle gå till Bögjävlarnas traditionella underklädesparty. Direkt kom en ström av arga kommentarer från läsare i landet, som spydde galla över hur en sån grej för tankarna till att springa runt på stan ”i kalsongerna”. Om de bara visste hur rätt de hade: när stället stängde tågade en halvnaken Pride-parad med över hundra deltagare upp ur källaren, till Vita Bergsparken för underklädesfestens efterfest. Också den en tradition.