25000 på fetisch-festen Folsom

Åtminstone 25 000 fest- och sexsugna läderbögar, SM-flator, gummifetischister, uniformsdiggare, mänskliga hundar (verkade vara trendigt i år) och mycket mer samlades i Berlin under helgen.
Själva höjdpunkten är förstås gatufesten på lördagen som sätter sin prägel på hela stadesdelen Schönebergh. Själva festen äger rum i hjärtat av Berlins gaykvarter där de avstängda gatorna fylls av fetischmänniskor. Stämningen är slående vänlig, generös och tillåtande.
Där, liksom på festerna som pågår nästan dygnet runt, är det ingen som tittar snett på någon annan – oavsett ålder, kropp eller utseende.
Största succén på själva gatufesten gjorde i år Berlins brandkår – helt oplanerat. Matoset från ett av gatuköken utlöste ett automatiskt brandlarm i ett av husen längs gatan. Brandkåren kom, med blåljus och sirener. När det sen stod klart att det var ett falsklarm fick de glatt vinkande brandmännen spontana applåder från besökarna på gatan.
De hade inget emot att stanna sina bilar så att vi kunde få en bild av en ”brandman” från New York, poserande framför Feuerwehr. Och ett polisbefäl på platsen kunde glatt konstatera att han fick god hjälp av alla sina läderklädda ”kollegor” från polisen i New York, San Francisco, Los Angeles, Helsingfors och många andra städer när man skulle lotsa brandbilarna genom folkhavet.
Men Folsom är inte bara den stora gatufesten – utan en rad fester under fyra dagar. Den näst största var Perverts på fredagen som i år ägde rum i ett gammalt industrikomplex i östra Berlin.
Störst var liksom förr Pig Berlin som samlade åtskilliga tusen fetischbögar av alla slag. Festen ägde rum i Östtysklands gamla myntverk, en ruffig industrianläggning nära Alexanderplatz.
I den ena av industribyggnaderna hade man byggt upp ett jättelikt diskotek, kompletterat med en rad barer. Den stora gården mellan myntverkets byggnader var öppen för den som ville ägna sig åt friluftsliv av valfri variant. Och i en annan byggnad var hela den väldiga källaren dedikerad till allehanda lekar i gamla förråd, bankvalv och skrymslen.
Och jodå. Pig Berlin lever upp till sitt namn. Med råge.

Den 25 september har SLM Stockholm din årliga fest Baltic Battle för killar. Biljetter säljs nu bland annat via QX Shop.


Biljetter till Baltic Battle 2010