Stämningen var på topp, och rosévinet flödade i takt med kvällens mingel då Göken bjöd in för att låta gästerna provsmaka höstmenyn.

Hur smakade då maten? Älg-entrecôten smälte i munnen, och purén av morötter och rödbetor var ett lagom mättande komplement. Kantarellsoppan skulle jag gärna haft som enda sällskap en frusen höstdag.

Både nya gäster och stammisar var på plats, men den som var populärast igår var nya köksmästaren Joel Ahnér, som satt en meny helt baserad på nordiska råvaror – spännande smaker med svensk förankring, som svamp, älg, röding. Allt hemlagat från grunden.

Göken siktar mot nya höjder matmässigt.

Mikael Andersson, som var kvällens värd, bjöd på plockmat. De nöjda gästerna stannade kvar och minglade fram till midnatt.

Nya menyn ser ut så här:

Förrätter
• Klar kantarellsoppa med lagrad Norrbottenost /80kr
• Råraka med sikrom, rödlök, gräddfil & citron /129kr
• Lättbakad röding med rotselleripuré, brynt smör, pepparrot & syrade gurkpärlor /105kr
• Gravad biff av innanlår med rödlökskompott & äpple /95kr

Huvudrätter
• Ugnsbakad kålrabbi med glacerade rödbetor (Vegetarisk) /165kr
• Lättbakad röding med rotselleripuré, brynt smör, pepparrot & syrade gurkpärlor /215kr
• Halstrad norsk uer med rökt sidfläsk från Havor gård på Gotland, senapssås & mandelpotatis /190kr
• Cumberlandkryddad korv från Taylor& Jones med brässerad spetskål, husets senap & blomkålscrème /155kr
• Viltfärsbullar med lingon, trattkantarellsås & rotfruktspuré /165kr
• Älgentrecote med smörfrästa trattkantareller, morots- & rödbetscrème & rödvinssås
smaksatt med enbär & lingon /235kr

Efterrätter
• Gökungens äppelkaka med kardemummaglass & nötkrokant /95kr
• Inkokta ekologiska päron med saffransost & päronsorbet /75kr
• Jämtländsk osttallrik med mor Ingrids läckra plommonmarmelad /95kr
• Hemrullade tryfflar: mörk port & vit glögg /95kr
• Gökens Trio: espresso, tryfflar & Grönstedts Monopole /95kr