Under Prideveckan ordnade Mums Mums ”Stolta Veckan” på Strand. Det var fest varje kväll med olika teman och specialinbjudna gäster och fullsmockat med Pridefirande av olika sexualiteten och kön.
På torsdagen ordnade Mums Mums den ultimata kvällen – Sveriges första motsvarighet till den populära teveserien RuPauls dragrace – en tävling där man utsedde Nordens nästa drag-superstjärna. Lokalen fylldes av förväntansfulla transor i alla åldrar och spänningen var outhärdlig när divorna fick tävla i moment som ”catwalk” och ”lipsync for jour life” framför en expertpanel bestående av bl.a Robert Fux. Vinnaren blev stans nya fiera skönhet Summer Clearance som slog ut sina motståndare med en klassiker – att slita av sig peruken under mimandet. Mums grundare Petter Wallenberg och Leo B höll i allt och presenterade vinnaren med Sveriges största goodiebag, en lyxmiddag för två och en enorm regnbågsbukett.
Kvällen var en sån succé att det redan förväntas bli en återkommande Pride-tradition. Det är bara för alla hoppfulla dragqueens att börja kamma perukerna inför nästa år!
Mums Mums kör varje torsdag augusti ut.