Med hjälp av tidningarna QX och Metro bjöd SvT in till förhandsvisning av alla tre avsnitten av Jonas Gardells dramatisering av sin trilogi i regi av Simon Kaijser.
För den del av publiken som var med i aids-turbulensen på 80-90-talen blev de tre avsnitten en minst sagt känsloladdad resa med tårar, minnen, igenkännande och självklart skratt blandat med ilska.
Allt i en mix som Jonas Gardell så briljant syr ihop och där regissören bakom Jonas tidigare mästerverk ”De halvt dolda” förvaltat till det yppersta.
Publiken stod upp och ville aldrig sluta jubla åt teamet med skådespelarna Adam Pålsson (Rasmus), Adam Lundgren och Björn Kjellman (Benjamin i olika åldrar) i spetsen och lite extra åt Simon J Berger som helt fantastiskt spelar den snart legendariska dramakärringen Paul.
Efter filmen bjöds QX och SvTs gäster i bästa gay-begravningstradition på champagne av Scandic Park, där 80-talsmusik, minnesbilder av vänner som gått bort och intensivt eftersnack med många minnen och där gamla vänner från förr kunde mötas igen.
SvT börjar sända serien på måndag den 8 oktober, och redan innan premiären är det en formidabel braksuccé. Missa inte!