Sommarmagisk Pridestart

Efter en kokande het dag, tokigt lokala åskskurar så uppstod det närmast magiska ögonblick då dagpubliken som i ett trollslag bytes ut mot hunkiga bögar och glimrande flator och alla vi där på skalstegen emellan.
Robert Fux, på måndag med ingång i teaterdimman då han spelar fantastiska Orlando på Stadsteatern varje kväll under kommande Pride-vecka, stod på scen i sin galautstyrsel och giftiga tunga. Stackars det danska damsällskapet, turkiska, schweiziska och nederländska turisterna som sittande närmast scen fick sina fiskar varma till publikens jubel. Och stackars (?) fotbollsgossarna Linus och Linus som fick veta att man inte ostraffat vickar på gumpen framför Robert Fux i högform.
Solen gick ner i den ljumma julinatten och lotter till stöd för Regnbågsfonden såldes. Vilket jubel då det blev den mogne farbror Helge som vann Lufthansa-priset i form av en resa till Barcelona via nån tysk hangar.
Stjärnskottet Thunderpussy och Londonbaserade Miss Kimberly liksom Dj Wiktor Sjövall stod för underhållning medan QX Satellitshop öppnades och där 25% av försäljningen går till Regnbågsfonden och därmed arbetet för hbt-personers rättigheter i Uganda.
Nu personer av alla läggningar inrymd i regnbågens schattering: idag är det EM-final i fotboll och flator etc som inte fått biljett till Friends i Solna samlas på Trädgårn/Under bron för ölhävarfesten Prepride lesbian soccer frenzy och därmed är Pride för tredje dagen i rad inofficiellt invigd.