När första delen av Torka aldrig tårar utan handskar släpptes för ett år sedan, gjordes det tillsammans med att QX smygläste septembernumret. Under onsdagskvällen var det så dags att knyta ihop säcken!
Norstedts Förlag och QX bjöd in till att dels läsa nya numret av QX och så fira att sista delen i Torka aldrig tårar utan handskar nu getts ut.
Jonas Gardell påminde om hur bögar gått från raggplasterna runt Centralen, Stadshuset och Tegelbacken närmast vägg i vägg med Sheraton hotell till att nu ha ”släppts in i salongerna”. Detta är något som uppnåtts efter lång homokamp och nu, sa Jonas Gardell, är det ”pay back time”.
Han lyfte Regnbågsfonden som startats av Mälarpaviljongen med en grundplåt på 50 000 kronor och som i år samlar in pengar till HBT-rörelsen i Uganda. Jonas själv har själv lagt 100 000 kronor och under hösten fram till Pink Christmas-veckan (9-15 december) skall det samlas in mångdubbelt mer. Målet är att permanenta fonden för att årligen stötta arbetet för hbt-rättigheterrunt om i världen.
Jonas Gardell tackade för all support han fått för Torka-trilogin och sa att han nu gråtit färdigt! Nu vill han ha kul och festa och utlovade just det med sin kommande show ”Mitt enda liv” som går upp i höst på Maximteatern.
Joanna Perera framförde en av de låtar som Jonas och Fredrik Kempe specialskrivit för showen. Och fick såklart jubel i respons!


Ladda ner QX september som PDF