Galan föregicks av ett prima primadonnemingel av sällan skådat slag i skånemetropolen Malmö, alla tycktes vara där – och såklart var
QXs mästerminglare och tillika utsände Lasse Hector på plats och förevigade eventet!
På scenen preseterades en pärlrad av fantastiska artister i regi av Jan Hertz, vi såg och hörde bland annat Lill Lindfors, Henrick Solera från Cannes och Malmö, artister från West Side Story, Gunilla Backman, tenoren Nils Olsson, Adde Malmberg, Marianne Mörck som förresten gjorde ett primadonnenummer av sällan skådat slag, hon struttade sexigt omkring i en minimal ballettdräkt med plymer och paljetter, hon sjöng vidunderligt och bevisade att hon helt enkelt är både störst och vackrast! Vidare var ståupparen Adde Malmberg på scen och gav en dräpande monolog.
Gert Tornberg är mannen bakom Git Gaystiftelsen och det är tillika han som helt på egen hand skapar denna fantastiska Galashow. Hatten av för Gert!
Musikal och operettartisterna Ulrika Skoglund och Fredrick Lycke var helt ovetande om styrelsens beslut och trodde att dom bara var inbjudna för att uppträda på scen. Fredrick nästan dånade när hans namn ropades upp – och lät utsläppa sig att han trodde det var ”Blåsningen” i en moderna variant och Ulrika trodde att dom skämtade med henne!
Babsan höll samman galan och sjöng både egna och sånger från Gits repertoar, hon gjorde det med den äran – vilket energi den donnan har, på morgonkvisten i TV4-soffan och på kvällen galaprimadonna i Malmö – publiken visste inte till sig när hon började skämta med herrarna i salongen – att hon är inspirerad av Liberace går heller inte at ta fel på, såååå läckra scenkläder!
Revysångerskan och skådespelerskan Git Gay var född 1921 och gick bort 2007 – Galan är nu inne på sitt sjunde år.


Tidigare vinnare av Git Gay-stipendiet är Birgitta Rydberg (2008), Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson (2009), Rennie Mirro och Karl Dyall (2010), Björn Skifs (2011) samt Eva Rydberg och Kim Sulocki (2012).