En gång om året är det Baltic Battle, där SLM-medlemmar blandas med killar som i sin klädstil tydligt avslöjar om det är Barcelona eller Berlin som är deras favoritresemål!
Numera är det just SLMs årliga fest som ger Stockholm några timmars europeisk klubbflärd. Långt från pop och schlager och fräscha lokaler blir denna fest en livsuppehållande fristad!
Festen och hela SLM drivs av frivilliga krafter som sliter bakdelen av sig för att få klubben att hålla öppet, administrera, hålla ordning och få festerna att bli just helt rätt. Vilka hjältar! Hyllar gör man bäst genom att bli medlem i SLM och gå ner på klubben några gånger i månaden!
Och ja, det fanns klubbarrangörer som med något drömskt i blicken konstaterade att det ”är just detta vi vill göra i Stockholm”. Och visst kan det fungera. Minns Kolingsborg. Slakthusområdet är briljant, området tryggare än någonstans innanför tullarna och Stockholm stad har ännu inte fått ihop knäppa idéer om att bygga IKEA-hus, kontorskomplex och typ miljoner bostäder i stans enda kvarvarande fri-områden.
Tills det blir verklighet är det alltså Baltic Battle 2016 vi har att se fram emot!