I år var det läder, Finland och husdjur som gällde när Mälarpaviljongens sommarfest och smygläsningen av QX juni-nummer hölls på onsdagskvällen med dryga 700 gäster på plats.
En närmast given tradition är att det är kylslaget när denna sommarfest inleder en minst tre månader lång era i rosa vid Norr Mälarstrand. Husdjurstemat i juni-numret av QX uppmärksammades av många gäster som tagit med sina små fyrbenta på kalaset.
Och dagen till ära visade SLM Stockholm sina bilder som de fått av Tom of Finland i självaste paviljongen där sugna blev serverade Tom of Finland-kaffe från finska kaffeproducenten Paulig och välsmakande kaka! Tom of Finland-utbudet i QX Shop försåldes och den alltid lika borderline-konferencierande Robert Fux gjorde ståndaktig entré på Bastubåten ledsagad av ståtliga herrar i full lädermundering.
På scen underhöll Latin the Mood & Malena Laszlo med gästartisterna Fifi och Andy Keetla.
Den fantastiska artisten Fifi är en av de många asylsökande som har fått möjlighet att arbeta på Mälarpaviljongen. Från personalen fick gästerna höra Rami berätta om hur han tagit sig från Syrien till Sverige för att söka ett nytt land att leva i. En berättelse som på allvar grep tag i gästerna och som påminner oss om hur asylpolitik inte handlar om siffror utan om en fråga om liv eller död.
För trots att Robert Fux får publiken att kikna av skratt med sina grova bitchigheter med dagen till ära extra många finska diftonger så landar denna sommarfest också i ett allvar. Lotteriet, där finaste priset var Lufthansas biljett till nya destinationen San José med hemresa från San Francisco, säljs med alla intäkter till Regnbågsfonden. Värdinnan Jackie ledde försäljningen som inbringade dryga 30 000 kronor. Som tack fick stackars Jackie så utstå Robert Fux kärvänliga giftigheter liksom gästernas kärlek. Priser från bland andra Finlayson, Viking Line, Helsingfors Konsthall, Pride och värdarna själva ropades ut under tidvis smått kaotiska former.
Här kommer så årets mingelbilder, där, bör noteras, inte Mona Sahlin kom med. Sahlins entré lite senare mot kvällen, då vår fotograf gått hem, uppmärksammades stort i kvällstidningen Expressen som även klassade Mälarpaviljongen som ”fashionabel krog” och gästerna på festen som ”kändiseliten”. Så nu vet vi det!