Liksom tidigare är det Stiftelsen och Juryns ordförande Gert Tornberg som tillsammans med Marianne Mörck och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson leder galan. I år blev det två stipendiater som delade på prissumman 100 000 kronor.
Dels komikern och artisten Claes Malmberg och dels ”en scendomptör med skånska förtecken som också framgångsrikt agerat bakom kulisserna som författare och översättare”, Sven Melander som blev rejält överraskad.
– Jag vill ha en stående ovation. Det vete fan om jag får en annars innan jag dör. Så upp med er! ”Välförtjänt – för Claes” fortsatte en förvånad Sven Melander. ”Men jag får säga att det är välförtjänst. I alla fall för Claes” fortsatte han raljant från scenen.
– Jag hade absolut inte funderat på detta. Jag har mest varit nervös för en sång jag skulle sjunga som jag aldrig hade sjungit förr, säger en chockad Claes Malmberg.

Git Gay myntade själv begreppet ”Kalaspingla”, Git var en hyllad svensk revyartist, sångerska och skådespelerska som levde 1921-2007. En verklig glittrande och glad primadonna i svensk showbusiness som agerade och sjöng på scen i Stockholm, Göteborg och Malmö och gjorde flera filmer.
Efter hennes frånfälle bildades Stiftelsen Git Gays Artistfond, som under ledning av ordförande Gert Tornberg delar ut det årliga Git Gay-stipendiet, men nu är pengarna i Fonden således slut – Årets gala blev troligen den sista!
På Galan uppträdde många stjärnor; Jan Malmsjö, Claes Malmberg, Sven Melander,
Marianne Mörck, Birgitta Rydberg, Ulrika Skoglund, Mattias Enn, Fredrik Lykke och Ulf ”Masken” Andersson bland annat. Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson var som vanligt konferencier och eminente Roger Berg och hans Big Band, med trumpetaren och sångaren Niklas Fredin som solist stod för den musikaliska inramningen.

Tidigare pristagare är:
2008 – Birgitta Rydberg
2009 – Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Lars-Åke Wilhelmsson
2010 – Rennie Mirro och Karl Dyall
2011 – Björn Skifs
2012 – Kim Sulocki och Eva Rydberg
2013 – Fredrik Lycke och Ulrika Skoglund
2014 – Jan Malmsjö
2015 – Sanna Nielsen och Marianne Mörck