Tjejer, det är dags igen! I årets uppställning av åtta kandidater som kämpar om att få en plats i TV4-succén Bonde söker fru finns en kvinna som söker en fru! Leonora Vilhelmsson är 40 år, skogsbonde från Jockarp/Sölvesborg i Blekinge, och från och med nu kan vi skriva brev till henne!

Hallå Leonora, beskriv vad du söker!
– Sannolikheten att jag faller för en femmig flata brukar vara stor, men jag vill inte begränsa mig  för det finns guldkorn överallt. Jag har ingen ”typ”, och kort eller långt hår är helt obetydligt. Det viktigaste är att jag hittar en pålitlig och trygg tjej, att ord och handling harmonierar. Jag är singel sedan i höstas och redo att träffa någon!

Sökte du själv till programmet?
– Ja, men det var faktiskt en granne som sa att han skulle skicka in min ansökan. Då hotade jag med krig (skrattar). Men sen tänkte jag på det där och tyckte till slut att det lät som en bra idé. En och en halv miljon tittare kommer att kunna se mig, och det kommer inte finnas en flata i Sverige som inte vet vem jag är. Det är ju fantastisk marknadsföring! Och flatorna växer inte direkt på träd här nere, så jag måste agera på egen hand.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
– Jag går upp fem, tar ett träningspass, ofta löpning, sedan jobbar jag lite och hänger med min sexåriga dotter, vännner eller familj.

Vad gör en skogsbonde?
– Det mesta sköts maskinellt nu för tiden, det blir lite vedhantering och så. Det är inget slitsamt jobb, så jag brukar kalla mig lyxbonde (skrattar). Livet är mer än arbete, och tjänar man bra så tycker jag att man kan passa på att leva bra.

Vad gör du när du är ledig?
– Jag tränar, och så reser jag mycket.  Varje resa är så utvecklande.Ibland blir det träningsresor med marathon, ibland en vit sandstrand, och ibland storstäder. Jag älskar New York och Barcelona. Jag är ett kulturellt monster, som tycker om att göra och se saker. Jag är absolutist, och dricker inte, så att träffa nån på krogen är inget för mig.

Du har en dotter?
– Ja, Mollie är sex år och världens bästa. Hon är öppen och fysisk, vilket jag också är. Vi är faktiskt ganska lika, och det är ju inte så konstigt, hon är ju halva mig.

Vill du träffa Leonora?

Skicka brevet senast onsdag 12 maj till:

Bonde söker fru
TV4
115 79 Stockholm

eller till [email protected]

Det går också bra att söka genom att skicka in rörligt material för att charma en bonde.
Eller ansöka via webbformulär:
http://fremantlemediasv.polldaddy.com/s/skriv-till-din-favoritbonde-1