I en intervju med sajten BuzzFeed berättade skådisen Anthony Rapp om hur den då 26-årige Kevin Spacey bjöd in den då 14-årige Rapp till en fest i sin Manhattanlägenhet 1986. De spelade båda i samma Broadway-pjäs vid tillfället och Rapp var den enda som var tonåring av festdeltagarna, så han tillbringade festen i ett sovrum och kollade på tv. Han märkte inte när festen tog slut och plötsligt stod Kevin Spacey i dörröppningen.
Rapp berättar att Spacey lyfte upp honom och sedan lade sig över honom och gjorde sexuella närmanden mot 14-åringen.

Anthony Rapp, själv öppet gay,  har berättat sin story offentligt tidigare, i gaytidningen The Advocate 2001, men då namngav han aldrig Spacey. Anledningen till att han gjorde det nu är för att han inspirerats av den senaste tidens berättelser om övergrepp i Hollywood efter att massor av skådespelerskor berättat att superproducenten Harvey Weinstein förgripit sig på dem.

Rapp berättar att han aldrig träffat Spacey efter händelsen men att i takt med Spaceys framgång så växte hans frustration, ilska och tvivel inför de sexuella gränser som Spacy passerat. ”Det vänder sig i magen än idag och jag är fortfarande väldigt förvirrad över det som hände”.

Anthony Rapp.

Rapp twittrade under söndagen:
– Jag kom ut med min story stärkt av de modiga kvinnor och män som har berättat vad de varit med om. Detta för att belysa problemet och förhoppningsvis göra skillnad.

Allt detta ledde sedan till att Kevin Spacey under söndagen kom ut som gay via twitter. Skådespelaren har omgetts av envisa gayrykten men aldrig själv bekräftat sin sexuella preferens, förrän nu.

”Jag har massor av respekt och beundran för Anthony Rapp som skådespelare. Jag är bortom förskräckt att höra hans story. Jag kommer ärligt talat inte ihåg den här incidenten, det är över 30 år sedan. Men om jag uppförde mig så som han beskriver så är jag skyldigt honom mina uppriktigaste ursäkter för vad som är ett olämpligt fylleuppförande, och jag beklagar verkligen att han behövt bära med sig dessa känslor genom alla år.”

Den Oscarsvinnande skådespelaren fortsätter:

”Den här berättelsen har fått mig att prata om andra saker i mitt liv. Jag vet att det finns en mängd berättelser där ute som fått ytterligare spridning genom att jag hela tiden varit så diskret när det gäller mitt privatliv. Som de som känner mig vet, så har jag genom livet haft förhållanden med både män och kvinnor. Jag har älskat och haft romantiska relationer med män genom hela mitt liv och nu väljer jag att leva som en homosexuell man. Jag vill hantera detta på det mest öppna och ärliga sätt, och jag ska omgående börja att se över mitt eget beteende.”

Kevin Spacey är känd för sina roller i hyllade filmer som De misstänkta, Se7en och American Beauty, och har just nu huvudrollen i populära serien House of Cards, där han spelar USA:s president. I serien är hans rollfigur sexuellt tvetydig och har sexuella relationer med män.