Redan innan bussens avgång från The Plaza Hotel (där Carrie ser Big & Natacha efter att de gift sig) känner jag att det här kommer att bli hur kul som helst. Guiden Staci ser ut som Charlotte men är lika grov i munnen som Samatha och lika rappt sarkastisk som Miranda. Jag och mina två bögkompisar är de enda killarna förutom ett äldre bögpar och en medsläpad heterokille. Annars idel kvinnor. Bakom mig sitter två kvinnor, som verkar hämtade ur Ricki Lake. De utbrister ofta ”Yes, Girlfriend” som medhåll till guidens påståenden och ropar högljutt svaren på alla Stacis frågor.
Vad sa Samantha när hon slängde en drink i ansiktet på Richard? (”Dirty Martini, Dirty Bastard”). Vad sa Trey när Charlotte frågade om de skulle gifta sig? (”Alrighty”). Vilket är Carries favoritskomärke? Manolo Blahnik, Jimmy Choo är bara nummer två)
Alla i bussen har stenkoll på serien och snart sitter även jag och tjuter högt åt vilken som är min favoritkille i serien (Aidan!).

Staci
Staci

Staci utlovar mer ”Sex” än vi fått i natt, och snart kryssar bussen smidigt genom Manhattan alltmedan Staci pekar ut platser ur serien. Vi åker förbi ”Friar Fucks” kyrka, gränden där Carrie blir rånad på sina ”Manolos” och lek-platsen där Miranda träffar Steves nya tjej för första gången. Det bästa av allt är att Staci först berättar om platserna och sen får vi se ett klipp ur serien där platsen är med. Genialt upplägg!
Stoppen på turen är smidiga och väl utvalda: Sexshopen där Charlotte hittade sin Pink Rabbit (köpte inget, men fick en smiskvänlig liten träbit), Magnolia Bakery där Miranda och Carrie åt cupcakes (åt en cupcake för mycket och mådde illa i två timmar av all glasyr), och Buddakhan, från SATC-filmen, där middagen innan bröllopet hålls. Givetvis avslutas turen med Cosmos på Steve och Aidans bar. Där får jag chansen att snacka lite med Staci som såklart är ett stort fan av serien och tidvis kollar igenom säsongerna för att fräscha upp sitt minne. Hon genomgick en grundlig SATC-quiz innan jobbet blev hennes.
– Man måste kunna svara på de mest nördiga frågorna, berättar hon. Och flera av guiderna har jobbat med serien bakom kulisserna så de åtta kvinnliga guiderna har även lite inside information om serien.
Staci älskar att alla som åker är så glada och berättar att om man åker turen en lördagskväll händer det att folk går av och shottar istället för att shoppa.
Hon gissar att omkring tre procent av de som åker turen är män:
– Jag fattar inte att straighta killar inte satsar på att åka med! Fattar dom inte vilket kanontillfälle det här är att träffa singelkvinnor?, skrattar hon och tillägger att ungefär hälften av männen som åker med nog är bögar.
– Men vi har ingen bög som guidar, nu är det bara tjejer. Så jag ska föreslå det. Det vore ju kul om vi kunde få en egen Anthony eller Stanford!
Givetvis har Staci koll på skådisarna även utanför jobbet: Evan Handler, som spelar Charlottes man Harry, brukar hon springa på när hon shoppar på matvaruaffären Whole Foods, och Cynthia Nixon (Miranda) brukar hon se på sin gata.
– Men jag skulle aldrig våga gå fram till dom, det vore nästan obehagligt av mig, skrattar hon.
Efter att ha blivit lite smålullig av en Cosmopolitan på O´Nieals (i serien Scout) är det dags att avrunda, så givetvis avslutar Staci hela turen med:
– Thanks for coming!

Fyra snabba:
Favorit i SATC: Samantha
Favoritavsnitt: När Carrie dejtar staden NY och inte koncentrerar sig på män. Det är lite så jag önskar att det skulle funka.
Annan serie som jag skulle vilja vara guide på: The Wire, men det kanske inte vore så kul eftersom områdena inte är helt säkra.
Favoritområde i New York: Jag älskar West Village, det händer mycket där.