Du hittar dem på det livliga Nollendorfplatz i Berlins gaytätaste stadsdel Schöneberg (från 11 till 20 december) och på det idylliska Stephansplatz mitt i Münchens gaydistrikt Glockenbachviertel (från 4 till 20 december). I de stämningsfullt belysta bodarna kan du handla julpynt och allt slags originella julpresenter. Du kan prova läckra bakverk, korv och mat och värma dig med glühwein, punsch eller annan varm och sötsliskig dryck.
Här finns alltså allt som hör en typiskt tysk julmarknad till. Men det är extra mysigt eftersom du kommer bort från de massor av inhemska och utländska turister som årligen invaderar de stora julmarknaderna.
Och viktigast av allt… här minglas och festas det mitt i gayvimlet! Bernd Müller och Robert Maier-Kares, killarna bakom Pink Christmas har till och med fixat ett späckat program på utomhusscenen, speciellt riktat till homopubliken. Och när du har tröttnat på julmarknaden kan du hoppa in i det heta gay nattlivet som finns precis runt hörnet till Nollendorfplatz respektive Stephansplatz.

Reser du till Berlin missa inte heller den traditionella julkonserten med gay och lesbiska körer samt den ”homofilharmoniska” kammarorkestern Concentus alius. Den ges i den närbelägna kyrkan 12 Apostel lördagen den 19 december. Låt dig också förtrollas av den konstfulla ljusinstallationen på Winterfeldtstrasse som arrangeras av den flatägda smyckeverkstaden Schwermetall från 29 november till mitten av januari.

Förresten så lockar även Hamburgs homosexuella epicentrum, gatan Lange Reihe i stadsdelen St. Georg med förföriska juldofter under Winter Pride som startar den 28 november och pågår under fyra veckor. Här minglas det längs Lange Reihes alla kaféer och barer. Vid glühweinstånd framför innestället Kyti Voo kan du festa, flirta och spana efter Hamburgs sötaste jultomte.




I Lucia-helgen den 11-13 december firas Pink Christmas i Stockholm. Barer, restauranger och klubbar har julpyntat och Luciafestar extra, det blir björn och läderfest, det hålls julkonsert i Tyska kyrkan och Regnbågsmässan firar Gay Jul i Sofia kyrka. Mer info kommer inom kort här på QX.se.