Och trots att Latinamerika är en region känd för sin inte alltför gayvänliga machokultur så är stadslivet ett vibrerande paradis för hbtq-personer så länge du vet var du ska röra dig. Har du turen att spendera en weekend i Colombias huvudstad får du inte missa dessa klubbar.

Theatron – Som något av en motsvarighet till Berlins kultklubb Berghain är Theatron Latinamerikas mest välkända gayklubb. Med fjorton dansgolv, än fler barer och ett antal terrasser, trängs och svettas här uppemot 5000 personer under en lördagkväll. Här kan du dansa loss till allt från pop, techno och rock men för turister är ett besök till salsagolvet ett måste. Du kommer garanterat bli uppbjuden till en parliknande dans med en passionerad latino. Här hittar du även stans bästa flatklubb som vinner enbart på sin storlek. Så om kvällen inte påbörjas på Theatron lär den med största sannolikhet avslutas här. Dock är den fria baren som gäller till 02:00 är en anledning för att komma redan vid 23-snåret.

Inträde: 120 – 150 SEK

Cavú – Förvånansvärt sent så är lillördag ett koncept som börjar växa till sig även i en storstad som Bogota. Onsdagsklubben Cavú tillgodoser dina festbehov även under veckan med återkommande dragshows, livemusik och udda uppträdanden. Musiken i är det lättsmälta laget med remixar av Beyonce, Madonna och Britney och lokalen liten. Med ett överkomligt inträde så är det främst välstajlade twinks som hänger här.

Inträde: Från 60 SEK

Semaforo – Antagligen det mest udda stället på denna lista är Semaforo som betyder ”trafikljus” på spanska, en karaokesylta i något sunkig anda som ger dig en pittoresk insyn i Bogotas tidiga gayliv. Hit kom de modigaste och mest diskreta bögarna förr i tiden för att ragga bakom svartmålade fönster och i skumt upplysta lokaler. Idag är det det perfekta förfesthaket där man både kan sjunga och dansa loss till gamla kärlekslåtar och sliskiga pophits. Semaforo ligger i Bogotas gamla/något tveksamma stadsdelar så höll ögon och öron öppna för säkerhets skull.

Inträde: Från 60 SEK

Grindhouse – Som en klubb som ligger minst sagt avsides men inte är mindre populär för det, är Grindhouse stället som profilerar sig som en Cock-tail bar, märk väl skillnaden. För här ligger inte fokus på cocktails även om du självklart kan avnjuta en och annan under kvällen utan här dansar du dig svettig till coola liveuppträdanden med DJ:s, sångare och en och annan strippa. Det är gränslöst på flera sätt än ett och får du inte ragg här så är en sauna eller ett darkroom ditt sista hopp.

Inträde: Från 100 SEK

El Mozo – El Mozo är vad Patricia en gång var för Stockholms gayliv. Här tillhör twinksen, björnarna och drag queensen en minoritet och istället är det muskelbögarna som spänner loss på dansgolven. Mitt i Bogotas festkvarter ”La 85” hittar du denna klubb på tre våningar där profilerade DJ:s som Eliad Cohen och Tommy Love gör välbesökta spelningar med tillhörande strippshowar. Helt enkelt den perfeka boys night out med killgänget.

Inträde: Från 120 SEK

Videoclub – Inget uttalat gayhak är Videoclub ändå en av många klubbar som öppnar sina dörrar för en bred och varierad publik. I en nystylad industrilokal som påminner om Bernie’s på Nosh and Chow i Stockholm, spelas här den bästa dansmusiken inom house och techno. Hit kommer Bogota’s liberala hipsterpublik och överraskande många hunkar som låter sig raggas upp i klubbmörkret.

Inträde: Från 90 SEK

Baum – Alla vägar leder till Rom har med Baum fått sin uppdaterade version. För oavsett var du festat loss timmarna innan så kommer din utekväll sluta i Baum’s skumt upplysta lokaler. Visserligen i det dyraste laget, ungefär som en vanlig klubbentré i Stockholm, så kan du här dansa loss till de sena morgontimmarna när solen vandrat en bit upp på himlen. Hit kommer du för de grymma livesetten med världskända DJ:s.

Inträde: 120 – 150 SEK

El Coq – Med kanske den snyggaste lokalen i stan så är El Coq ett annorlunda alternativ för den festsugne. Vad som utifrån ser ut som en industrilokal öppnar snart upp sig i något som liknar ett gigantiskt växthus med mysig interiör. Klientelet tillhör de mer kräsna och El Coq är stället att inleda kvällen på. Beställ din cocktail och låt dig förföras av minimalistisk techno på ett intimt dansgolv.

Inträde: 80 – 100 SEK

Octava – Octava är klubben som konkurrerar med Baum om att locka flest musikälskare med en gedigen lista av resident DJ:s. Men vem har sagt att man behöver välja när en taxiresa i Bogota går på en femtiolapp? Med sina tre våningar så erbjuder Octava på ett stort dansgolv för ett inte minst rimligt pris. Här bjuds man både på fantastisk musik och grymma ljusshower som får dig att dansa loss natten lång.

Inträde: 60 – 100 SEK