Gaytidningen The Advocated har ägnat sig åt att räkna och räkna för att komma fram till vilken stad i USA som är mest gay! Enligt en poängskala på 1-15 har man tittat på sju olika företeelser för att få fram vilken stad som, i förhållande till sin folkmängd, är mest gay.
Det tidningen poängsatt är hur många samkönade hushåll det finns per capita i staden, hur sambo/partner och äktenskapslagarna ser ut i delstaten, hur många öppna hbt-politiker som valts in i USAs kongress respektive senat och i stadsfullmäktige.
Man har även tittat på hur många medlemsprofiler som finns från stan på de största gaysajterna och hur många gaybarer och cruisingställen per capita det finns. Och slutligen hur många gayfilmer som laddats ned i staden via sajten Netflix.
Och gissa! Vinnare blev inte New York eller L.A.
Vinnare blev istället Atlanta i delstaten Georgia. Motiveringen lyder:
”Georgia är inte den gayvänligaste delstaten men utan tvekan är Atlanta vår gayigaste stad – med 29 barer hittar vi förklaringen till att dess smeknamn är Hotlanta. Bland stadens många queer-evenemang märks en av landets största Pridefiranden i oktober liksom MondoHomo där det i maj bjuds på konst, drag, burlesque, film och picknicks…. Atlantas grabbar är hunkiga, damerna är graciösa, gaysporten seriös och väl organiserad… och vem älskar inte det sköna ljudet från Georgia-accenten när den talas av en het kille eller tjej?”
Efter Atlanta följer bland topp tio: Burlington i Vermont, Iowa City, Bloomington i Indiana, Madison i Wisconsin, New Orleans, Fort Lauderdale, Portland, Austin och Seattle.
Så nu vet ni globetrotters som blivit blasé på The Big Apple, L.A. Chicago och San Francisco vart nästa resa till USA skall bokas!